Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Acte de rebuig per la mort de 37 persones migrants i refugiades a la frontera de Melilla

Les entitats Acollim Cerdanyola-Ripollet i Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR Cerdanyola i Ripollet) van organitzar divendres a la tarda un acte de protesta a la plaça d'Emma Maleras on van denunciar la violència exercida contra els migrants i els refugiats que intenten travessar les fronteres espanyoles al Marroc.

Les entitats Acollim Cerdanyola-Ripollet i Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR Cerdanyola i Ripollet) es van unir divendres, 1 de juliol, en un acte de rebuig pels fets ocorreguts en la darrera setmana a la frontera de Melilla, entre Espanya i el Marroc. L'acte responia a la crida de les ONG de Melilla, arran dels fets del passat 24 de juny. Es tractava d'una manifestació organitzada simultàniament a poblacions de tot Espanya per protestar contra la violència exercida pels cossos de seguretat d'ambdós països contra les persones que intenten saltar la tanca que els separa.

L'acte va començar amb la lectura del Comunicat unificat de protesta en el qual es denunciaven els fets succeïts el 24 de juny. Segons la Delegació del Govern de Melilla, unes 2.000 persones van intentar saltar la tanca de la frontera i, arran de l'actuació policial marroquina amb col·laboració amb l'espanyola, van acabar morint 37 persones migrants i refugiades, i unes altres 300 persones van ser hospitalitzades. En el seu comunicat, les entitats socials reclamen una investigació independent dels fets, la finalització de les devolucions en calent, el respecte a l'Estatut de les Persones Refugiades, sobretot en el cas dels menors i la derogació de la Llei d'Estrangeria.

La concentració també va comptar amb la lectura de poemes i textos, així com l'experiència en primera persona de migrants que van passar la frontera en el seu moment, i ja es troben integrats a Ripollet o Cerdanyola. L'acte va acabar amb una manifestació fins a l'N-150, punt simbòlic, ja que representa la frontera entre les dues poblacions.

JS

DSC_0142.JPG

DSC_0144.JPG

DSC_0159.JPG

DSC_0152.JPG