Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Acollim Cerdanyola Ripollet commemora el Dia Internacional dels Refugiats

Diumenge 20 de juny es commemora el Dia Internacional de les Persones Refugiades i Acollim Cerdanyola Ripollet organitzarà un acte davant la Torre de l'Argentera, amb un micro obert i la lectura del manifest a les 12 h.

Cartell de la concentració pel Dia Internacional de les Persones Refugiades.
Cartell de la concentració pel Dia Internacional de les Persones Refugiades

Diumenge 20 de juny es commemora el Dia Internacional de les Persones Refugiades i Acollim Cerdanyola Ripollet organitzarà un acte davant la Torre de l'Argentera (rambla de Sant Jordi, 68), amb un micro obert per exposar situacions de discriminació cap al col·lectiu de persones refugiades i immigrants a partir de les 11 h i la lectura del manifest a les 12 h. Acollim reclama "la llibertat de moviment per les persones refugiades i migrants", una situació que s'ha agreujat amb la pandèmia.

El manifest de la Coordinadora Obrim Fronteres, subscrit per més d'una setantena d'entitats, denuncia que "en el 70è aniversari de l'aprovació de l'Estatut del Refugiat, seguim sense ser refugi. No només això, sinó que seguim sent causa i còmplices dels desplaçaments forçats", així com l'estratègia d'"illes-gàbia assajada fins ara a zones com Lesbos, Chios o Samos, s'ha volgut copiar a les Illes Canàries. Una presó a cel obert on s'han vulnerat tots els drets".