Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Acaba la legislatura amb un Ple Municipal de comiat farcit de lloances i emocions

En l'últim Ple Municipal d'aquest mandat, celebrat aquest dimecres, 14 de juny, tots els regidors i regidores van congratular-se del bon tracte i el respecte malgrat les desavinences polítiques. L'alcalde sortint, José M. Osuna, va felicitar el PSC per la seva victòria en les Eleccions Municipals i va desitjar sort al nou Govern Municipal; al mateix temps, Luis Tirado, cap de llista socialista i previsible nou alcalde, va agrair a Osuna la feina feta aquests darrers vuit anys.

L'Ajuntament de Ripollet va celebrar aquest passat dimecres, 14 de juny, el darrer Ple Municipal d'aquesta legislatura, amb el comiat dels regidors sortints i del mateix alcalde José M. Osuna. La sessió va comptar amb un únic punt a l'ordre del dia, l'aprovació de l'acta anterior, que es va aprovar per unanimitat. Com és tradició, els regidors sortints van dedicar algunes paraules al final d'un Ple que va ser molt emotiu. Les emocions van aflorar sobretot en el comiat de l'alcalde, que va rebre una gran ovació per part de tot el públic, que el van aplaudir dempeus, i de la resta de regidors del consistori.

Podeu veure íntegrament el Ple Municipal en aquest enllaç.

DSC_0009.JPG

El primer a agafar la paraula va ser el regidor no adscrit, Eugeni Montanuy, qui, després de felicitar el PSC per l'èxit a les eleccions, va declarar que havia estat "un plaer acompanyar el Govern Municipal en els últims anys, sobretot en situacions tan complexes com la pandèmia, on es va demostrar la bona gestió minimitzant l'impacte". Caridad Pérez, regidora no adscrita, va indicar: "Vull agrair aquests anys a la corporació en els quals he après moltes coses del poble; li vull dir a José M. Osuna que ha estat un gran alcalde, i vull donar l'enhorabona a Luis Tirado, qui segur que també ho farà molt bé". En el seu torn, el també regidor no adscrit Josep Gabarra es va acomiadar dient que "havia estat un plaer compartir la sala amb la resta de regidors", va desitjar molts encerts al PSC i va reconèixer que J. M. Osuna "ho ha fet bé com a alcalde, i és just reconèixer-ho".

La següent a prendre la paraula va ser Melodi López, fins ara portaveu de Som Ripollet i que continuarà al plenari com a regidora del PSC, qui va agrair "el tracte que he rebut tant de l'alcalde com de la resta de regidors, malgrat ser part de l'oposició". Francisco Javier Tapia, portaveu de Ciutadans, va assenyalar que havia estat "un honor formar part d'aquesta casa durant tres legislatures" i va recordar que "els càrrecs no són per a tota la vida, són transitoris i temporals".

DSC_0032.JPG

Per part del PSC, la primera a parlar va ser M. Carmen Gutiérrez, qui va "agrair tota la ciutadania per la confiança que han donat al grup dels socialistes" i va remarcar que s'enduia "una gran experiència". Un altre regidor que no serà al futur Ple Municipal és el socialista Juan Molina, després de dues legislatures. Molina va recalcar: "Comparteixo que el mandat ha de ser de 8 anys, per tal de regenerar la vida política i ser més transparent de cara a la ciutadania".

Malgrat que continuarà com a regidora del Partit dels Socialistes, Sonia Martín va voler tenir paraules d'agraïment cap a l'alcalde, "per a mi ha estat un bon alcalde" i cap als "treballadors públics, que tenen una feina que no sempre és fàcil". Ramon Martos ha fet broma avançant que havia escrit 8 pàgines de comiat, però que les havia reduït a 4. Martos va recordar que, durant la passada legislatura, el seu grup havia intentat ser constructiu en les seves decisions polítiques, "aprovant les mesures que eren bones per la ciutadania, vingués del grup que vingués". Així mateix, va mostrar el seu "rebuig als insults que han rebut en alguna ocasió Pilar Castillejo i l'alcalde José M. Osuna, no podem permetre que el debat d'idees desemboqui en l'insult i el menyspreu".

DSC_0031.JPG

El cap de llista del PSC i previsible futur alcalde Luis Tirado va remarcar que "el tracte sempre ha estat molt correcte entre tots els regidors del consistori, malgrat les discrepàncies polítiques". En el seu parlament, va agrair la feina feta per José M. Osuna "per la complexitat que té ser alcalde de Ripollet, una ciutat complexa de gestionar, amb pocs recursos" i va reconèixer que "tot i les nostres diferències polítiques, també hi ha hagut molts punts de coincidència durant aquests anys". Finalment, Luis Tirado va elogiar Osuna definint-lo com a "un polític honest amb la ciutat de Ripollet".

Per la seva banda, els regidors de Decidim van felicitar el Partit dels Socialistes per la seva victòria electoral. Èric Plata va reconèixer que fa quatre anys va arribar al consistori "amb una mica de por i respecte, ja que el càrrec és una responsabilitat a la qual s'ha d'estar a l'altura". Oriol Mor es va emocionar en el seu parlament, recordant que va entrar a l'equip de govern amb 26 anys i "vuit anys després, només puc marxar satisfet amb la tasca col·lectiva feta al consistori i al municipi". Mor va assenyalar: "He volgut ser un regidor de tothom, que ajudés tothom qui ho necessités, he volgut treballar per la singularitat de Ripollet i la necessitat de portar serveis de primera, sense retrets ni venjances".

DSC_0033.JPG

En el seu torn, Sergio Linares va indicar: "Ha estat un honor enorme ser regidor aquests quatre anys, una experiència insuperable; vull donar les gràcies a les persones amb qui he pogut compartir espais de participació i tenir un record per a tots aquells que ens han deixat".

Per a Fran Sánchez, aquests anys a l'equip de govern han estat "una de les experiències més reconfortants que he viscut a la meva vida, perquè no hi ha res millor que treballar per a la teva ciutat". Sánchez va afegir que ha valgut la pena, ja que "Ripollet és referent en les polítiques públiques LGTBI; encara queda feina per fer, però hem aconseguit que tota la ciutadania abraci aquestes polítiques amb molt d'orgull".

DSC_0059.JPG

Pilar Castillejo va voler resumir les seves sensacions i va destacar que sentia "un gran privilegi i responsabilitat, perquè destinar tota la teva energia pel bé comú, pel teu poble, pels teus veïns i veïnes, m'ha fet sentir privilegiada durant aquests vuit anys, i ho he fet amb tot el rigor del qual he estat capaç". Així mateix, també va ressenyar "l'amor sincer i profund pels meus companys regidors, perquè això no hagués estat possible si no ens haguéssim estimat des del principi, ja que no totes les decisions han estat fàcils de prendre". Castillejo va acabar el seu parlament llegint un fragment d'una obra de Joan Fuster.

L'últim a prendre la paraula va ser l'alcalde sortint, José M. Osuna, qui va indicar que els vuit anys al capdavant de l'equip de govern "han estat indubtablement els 8 anys més intensos de la meva vida, en tots els sentits. Ha estat un privilegi total i absolut ser alcalde del lloc del món que més t'estimes, de l'indret on tens la majoria de la teva família i amics". Va reconèixer que "malgrat les dificultats, el balanç d'aquests anys és totalment positiu, i amb la perspectiva del temps encara es veurà de forma més nítida i clara".

DSC_0070.JPG

Osuna va admetre que és "una satisfacció no del tot plena, pels resultats de les eleccions municipals, però com sempre hem dit tant amb bons resultats com quan no són tan bons, el poble és sobirà i els errors, nostres" i va demanar "disculpes pels errors comesos i si no hem estat prou atents a algunes preocupacions". Tanmateix, va indicar: "Estem convençuts que Ripollet avui és millor que fa vuit anys, marxo com a alcalde tranquil, feliç i amb el cap ben alt". José M. Osuna va finalitzar el seu discurs felicitant i desitjant molta sort al futur alcalde, Luis Tirado: "Com ja li he manifestat en diverses ocasions aquests darrers dies, malgrat la discrepància política, sap que per part meva tindrà lleialtat institucional i, si puc ser d'utilitat en alguna ocasió, em té a la seva total disposició".

Aquest dissabte, 17 de juny, a les 12 del migdia, es durà a terme el Ple de constitució del nou plenari per als pròxims quatre anys i s’escollirà el nou alcalde.

Redacció ripollet.cat - JS

IMG_4753.jpeg

IMG_4756.jpeg

IMG_4758.jpeg