Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Síndics locals de Catalunya es reuneixen a Lleida

El FòrumSD, l'associació de Síndics, Síndiques, Defensors i Defensores locals de Catalunya, va celebrar a Lleida la seva desena trobada anual, en la que es van exposar les noves línies d'actuació de cara als propers anys. El principal objectiu del FòrumSD és el de potenciar la figura del Síndic local com a mecanisme de defensa, protecció i garantia dels drets de la ciutadania a l'àmbit local, a més de promoure la implantació d'aquests defensors locals als municipis on encara no existeixen.

En aquest sentit, els Síndics presents a la X Trobada del FòrumSD, entre ells el defensor del Ciutadà de Ripollet, Ramón Costa, han valorat molt positivament els acords que l'associació ha signat enguany amb la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM), per promoure conjuntament la implantació de la institució de la sindicatura local.

La X Trobada del FòrumSD va comptar amb la presència de Rafael Ribó, Síndic de Greuges de Catalunya, que va pronunciar una conferència destacant la tasca de defensa i promoció dels drets de la ciutadania que, des del seu punt de vista, es realitza des de les sindicatures locals.

F.R.