Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El CIP ja forma part de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació

El Centre d'Interpretació del Patrimoni Molí d'en Rata de Ripollet ha entrat a formar part de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona. Aquest ens compta amb 59 museus de 48 municipis adherits i té per objectiu oferir la prestació de serveis directes i cercar fórmules operatives de cooperació supramunicipal en matèria de gestió, difusió i promoció del patrimoni cultural.

Aquesta adhesió facilitarà l'intercanvi d'experiències i coneixements entre els diferents equipaments que integren la xarxa. Al mateix temps, permetrà gaudir de tots els serveis i actuacions que ofereix, entre els quals es trobar el servei de documentació i restauració, serveis de suport i assessorament, programa d'exposicions itinerants, programa de formació i estudi. D'altra banda, el CIP apareixerà en tots els materials de difusió i promoció genèrics que l'Oficina de Patrimoni Cultural pugui editar.

El CIP és un equipament, inaugurat l'any 2007, que pertany al Patronat Municipal de Cultura i Joventut. Es tracta d'un espai destinat a la difusió, conservació, recerca i gestió del patrimoni local, per tal de vehicular unes iniciatives que permetin facilitar-ne el seu accés als ciutadans. L'equipament compta amb dues sales d'exposicions. La primera exhibeix part de la col·lecció permanent amb la mostra: ‘Protagonistes. Sis ripolletencs que deixen petjada'; i la segona acull l'exposició temporal ‘Histories compartides. La immigració a Ripollet als anys 60'.

A més, el CIP està ubicat al costat del Molí d'en Rata, un antic molí fariner que el PMCiJ va restaurar l'any 2005. El conjunt dels dos edificis compta amb una programa de visites guiades i tallers dins la Guia d'Activitats Educatives i són nombroses les escoles, ja sigui de Ripollet com de fora, que sol·liciten una visita.

F.R.