Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Finalitza un curs de costura al Patronat Municipal d'Ocupació

El passat 4 de febrer va finalitzar el curs de confecció realitzat al Patronat Municipal d'Ocupació amb el suport del Consorci per l'Ocupació i la Promoció Econòmica del Vallès Occidental i que està emmarcat dins del programa ‘Immigració i mercat de treball'. El curs, que es va iniciar el dia 7 de gener, ha tingut una durada de 60 hores i ha estat adreçat a persones immigrants extracomunitàries en edat laboral.

En total 10 persones han rebut aquesta formació, totes elles dones. D'aquestes 10 alumnes, 6 eren marroquines, 2 paquistaneses, 1 gambiana i 1 guineana. L'objectiu que s'ha seguit en aquest curs ha sigut millorar la qualificació professional d'aquestes alumnes dins l'àmbit de la confecció i facilitar d'aquesta manera la seva inserció laboral. Durant el curs s'ha plantejat una formació que ha tingut en compte tant la costura a mà com a màquina. S'han realitzat activitats molt bàsiques com: fer vores, posar cremalleres o marcar patrons fins i tot activitats que requerien molta més precisió com l'elaboració de diferents peces de roba. S'ha intentat adaptar el nivell a cada una de les alumnes tenint en compte que algunes tenien unes nocions molt bàsiques de confecció i altres tenien una experiència molt dilatada.

Totes elles, però valoren molt positivament el curs; comenten que no només han rebut una formació qualificada, sinó que també la relació amb companyes d'altres països els hi ha servit per apropar-se a noves cultures i fer noves amistats. Tant és així que l'últim dia de curs cadascuna d'elles va portar un menjar típic del seu país i es va poder fer un intercanvi molt enriquidor de les costums i tradicions que caracteritzen les seves cultures. Paral·lelament al curs, s'han fet una sessions de prevenció de riscos laborals dins de l'àmbit de la confecció on les alumnes han pogut saber la necessitat de tenir una precaució alhora d'utilitzar les diferents eines de costura. Aquest curs de confecció no és el primer que es realitza dins del programa d'immigració i mercat de treball, ja que durant el mes de novembre es va fer un altre relacionat amb la introducció del servei d'atenció a les persones. Va ser un curs de 20 hores en el que es va parlar, entre altre temes, dels diferents perfils professionals relacionat amb l'àmbit d'atenció a les persones com ara la treballadora familiar o l'auxiliar de la llar. El projecte immigració i mercat de treball també contempla la realització de diferents tallers de competències que, en el cas del Patronat Municipal d'Ocupació, s'han anat fent varis relacionats amb el coneixement de l'entorn.

F.R.