Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ple Extraordinari per constituir les taules electorals

El passat dilluns, dia 11 de febrer, es va celebrar, a l'Ajuntament de Ripollet el Ple Extraordinari, convocat per tal d'efectuar el sorteig dels membres que han d'integrar les taules electorals per a les properes Eleccions Generals del dia 9 de març. Enguany, el cens comptarà amb 139 persones menys, ja que, en aquestes eleccions, els ciutadans d'altres països de la Comunitat Europea residents a Espanya, no poden votar com a les eleccions locals de l'any passat. Durant aquesta setmana es notificarà aquest nomenament als escollits que, en cas de no poder fer aquesta funció el dia de les eleccions, hauran de comunicar-ho a la Junta Electoral de Sabadell, abans del 23 de febrer.

Juntament amb la notificació del nomenament, s'emplaça als membres pel dia 9 de març, a les 8 del matí, i se'ls adjunten les instruccions per a realitzar la seva tasca el millor possible el dia de les eleccions.
Pel que fa al mecanisme del sorteig per escollir els membres de les taules, s'extreuen tres xifres de 3 dígits, la primera per a president i les dues següents per al primer i el segon vocal. Aquests nombres donaran l'ordre de selecció d'entre les llistes de possible candidats a ser membres de taules, ordenats alfabèticament, per districtes, seccions i taules. A partir d'aquest nombre es conta de deu en deu, sortint així els suplents.
La novetat aquest any és la possibilitat de votar amb paperetes en sistema Braille, aconseguint així que les persones invidents o amb deficiències visuals puguin votar lliurement sense l'ajuda de tercers que puguin condicionar el seu vot. Aquesta papereta es pot demanar al Ministeri de l'Interior, trucant al telèfon gratuït 900 150 000 entre els dies 15 de gener i 11 de febrer.
Quant al vot per correu, recordar que cal presentar-lo a l'oficina de correus fins el dia 28 de febrer.
El procés electoral va iniciar-se el passat 15 de gener, amb la convocatòria d'eleccions realitzada pel Govern i publicada en el Boletín Oficial del Estado. A continuació, van romandre exposades les llistes del cens electorals, per tal que totes les persones puguin comprovar la correcció de les seves dades i, així, no tenir cap inconvenient per exercir el dret a vot.
Per últim, recordar també que la campanya electoral s'inicia, de forma oficial, el 22 de febrer i finalitza el 7 de març. A més, no està permés publicar sondejos electorals des del 4 fins el 8 de març.

L.P.