Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Res com el Vallès ja se sent per 9 emissores

Des del passat divendres, 8 de febrer, s'incrementa el nombre d'emissores que emeten el programa radiofònic del Consorci de Turisme del Vallès Occidental, Res com el Vallès. Matadepera Ràdio s'afegeix a l'emissió i amb aquesta ja són 9 les ràdios municipals que participen en aquesta experiència, impulsada per Ràdio Sabadell. Ripollet Ràdio emet aquest programa tots els diumenges, a les 12 del migdia.

Res com el Vallès va néixer al mes de maig de 2007 de la voluntat del Consorci de Turisme del Vallès Occidental de divulgar i promocionar l'oferta turística de la comarca. El programa fa cada setmana un repàs de l'actualitat turística del Vallès Occidental, fent propostes i donant a conèixer el patrimoni natural, gastronòmic i cultural de la comarca. A més, amb la col·laboració del col·lectiu de cuiners Cuina Vallès, cada quinzena es planteja un enigma, que els oients poden respondre via SMS i via correu electrònic i guanyar un àpat a un dels restaurants del col·lectiu.

Aquest programa està produït i distribuït per Ràdio Sabadell 94.6 i presentat pel periodista Francesc de la Torre. i s'emet a la mateixa Ràdio Sabadell, així com també a Cerdanyola Ràdio, Ràdio Barberà, Ràdio Sant Quirze, Ràdio Castellar, Montcada Ràdio, Ripollet Ràdio i Ràdio Santa Perpètua. Ara s'hi afegeix Matadepera Ràdio.

Aquest és un dels pocs exemples que trobem a Catalunya quant a l'emissió d'un mateix espai per part de diferents emissores municipals d'un mateix àmbit territorial. Res com el Vallès es distribueix també pel sistema de podcàsting, que permet la subscripció a continguts sonors via Internet, de manera que les diferents edicions del programa es descarreguen sistemàticament i automàticament als ordinadors dels usuaris. Per aprofitar el sistema de podcàsting, cal disposar de la darrera versió dels navegadors convencionals o bé de programes com iTunes.

F.R.