Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Arrenca una nova edició del Concurs de Teatre Amateur Valentí Velilla de Ripollet

El Patronat Municipal de Cultura i Joventut de Ripollet dóna el tret de sortida a la VI edició del Concurs de Teatre Amateur Valentí Velilla aquest diumenge, 10 de febrer, a les set de la tarda, al Teatre Auditori. Un cop seleccionades les sis obres que opten a concurs, la primera en representar-se serà La lliçó de Punt i Seguit Teatre.

La lliçó, d'Eugène Ionescu, és un drama còmic d'acte únic protagonitzat per un professor, malalt del seu saber; una alumna, amb només tres setmanes per a presentar-se a un examen i una criada tossuda, que interromp constantment la classe particular. L'obra ens ofereix un tema molt actual, l'ensenyament, i fa una esmolada sàtira sobre el poder i l'educació. Ionescu és un dels mestres del teatre de l'absurd i aquesta peça és un dels clàssics més famosos dins d'aquest gènere. De fet, La lliçó, escrita l'any 1951, va celebrar l'any passat el 50è aniversari de la representació ininterrompuda del text al Théâtre de La Huchette de París. L'obra és apta per a tots els públics, tot i que s'adreça principalment al públic adult.

La companyia
Punt i Seguit Teatre neix a Terrassa al gener de 2007. Els seus membres compten amb una llarga experiència en el món del teatre amateur. Han format part de les principals companyies de teatre amateur de Sabadell i Terrassa. La inquietud per desenvolupar un teatre més de petit format i d'investigació teatral és el que els ha dut a crear aquest grup.

El repartiment està format per Francesc Falguera, Marta Mars, Rosa M. Moya i la direcció a càrrec d'Eloi Falguera. L'actor Francesc Falguera, que en aquesta obra realitza el paper de professor, va guanyar el premi al millor actor al I Concurs de Teatre Amateur Valentí Velilla, amb l'obra WAM.

Les entrades tenen un preu de 3,5 euros i es poden comprar durant els 7 dies previs a la funció al Centre Cultural o bé una hora abans de la representació a la taquilla del Teatre Auditori.

F.R.