Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Noves accions socials al Vallès

Durant els mesos de desembre i gener s'han posat en marxa diferents accions en relació a la immigració i la defensa dels drets socials. Millorar el veïnatge, donar suport als nouvinguts i la protecció dels nens han estat les prioritats.

Servei de Mediació
El Servei de mediació Comunitària per al bon veïnatge del Vallès Occidental és un servei, impulsat pel Consell Comarcal, que vol ajudar als municipis a donar a conèixer la cultura de la pau i difondre les eines i els avantatges de la mediació comunitària com a sistema de gestió pacífica de conflictes. Aquest servei va ser presentat en el marc de la II Jornada del Pla comarcal de Ciutadania i Immigració. Abans d'implantar el servei a cada municipi és realitzarà una primera fase de diagnosi per plantejar els serveis a mida de la localitat.

Guia de Ciutadania
Es tracta de la nova publicació del Consell Comarcal Residència i treball dels romanesos i búlgars durant el període transitori o moratòria, que ja s'està distribuint als diferents ajuntaments de la comarca. La guia ha estat editada tant en català-romanès com en català-búlgar. La guia s'ha publicat amb motiu de la incorporació de Romania i Bulgària a la Unió Europea i del període transitori que la UE ha establert per ambdós països fins a final de 2008. En aquest sentit la guia explica què és el període transitori i les implicacions que té.
protocol de la infància

Després de les diferents reunions realitzades per tècnics i regidors de Serveis Socials de tot el Vallès Occidental, s'ha acordat que a partir d'aquest any es començarà el període d'implementació del Protocol d'atenció a la infància en situació de risc. Posteriorment al vistiplau dels alcaldes i alcaldesses es farà una valoració sobre quina és la millor manera d'aplicar el protocol en cada cas. Recordem que el Vallès Occidental és pioner en aquest servei ja que compta amb la primera Taula Territorial de Coordinació i Intervenció en situacions de maltractament infantil.