Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Entrevista amb Jordi Font. 'Realitats i somnis compartits'

La Sala d'exposicions del Centre Cultural acull la mostra 'Llatinoamèrica. Realitats i somnis compartits', produïda per Jordi Font i organitzada pel PMCiJ. L'exposició consta de fotografies de diversos països de Llatinoamèrica, amb què l'autor vol donar a conèixer la realitat d'aquest territori.

eBR. Com s'aconsegueixen totes aquestes fotografies?
Doncs viatjant durant dos anys. Han estat 5 viatges en total.

eBR. Perquè has triat aquests països?
M'agraden per la manera diferent que tenen de viure. Tenen qualitats que nosaltres hem perdut. Allà són més importants les relacions humanes que dedicar el temps a produïr o a la feina.

eBR. Quina és la teva manera de viatjar?
Ho faig amb pocs diners i normalment amb autobús. També amb cotxes compartits que passen per on els autobusos no ho fan.

eBR. Què és el més important d'aquests viatges?
Conèixer i compartir. Quan trobo gent com jo ens entenem molt fàcilment. Però quan parlo amb gent amb un altre manera de viatjar o de viure, costa que entengui el que podem sentir o el què ens atrau de viatjar d'aquesta manera.

eBR. Sempre viatges sol?
Sí, perquè és la manera d'anar més al teu aire i és molt difícil coincidir amb gustos amb algú altre. Normalment la gent té una feina o un altre tipus de vida. Nosaltres som persones rares. Però n'hi ha, de “persones rares”, que es mouen i que els agrada viure d'aquesta manera. No m'importaria viatjar més i quedar-me algun temps per allà.

eBR. Quin és el proper projecte que tens previst?
M'agradaria viatjar des de Mèxic a Veneçuela, que és la part que em queda per conèixer. És una idea que encara no està concretada. Un altre projecte és el sud d'Estats Units, però amb el que et gastes allà en quinze dies pots fer 2 o 3 mesos d'estada en un país llatinoamericà.