Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'hospital Ernest Lluch tindrà 250 llits

La consellera de Salut, Marina Geli, va presentar el passat divendres, 25 de gener, el Pla director pel nou Hospital Ernest Lluch als alcaldes de les quatre poblacions a les quals donarà servei: Ripollet, Cerdanyola, Montcada i Barberà. Segons aquest Pla, el futur centre hospitalari tindrà 7 quiròfans, 49 consultoris i 190 llits de l'àrea d'hospitalització d'aguts i un centenar de places més entre mitja estada sociosanitària i hospital de dia. Segons va avançar la consellera, aquest any es farà l'avantprojecte arquitectònic, a través d'un concurs d'idees, i l'any 2009 es posarà la primera pedra.

7 quiròfans i 49 consultoris
L'hospital Ernest Lluch tindrà una superfície construïda d'uns 37.000 m2 i comptarà amb 7 quiròfans, 3 sales de part, 49 consultoris, 21 gabinets d'exploració i àrees d'urgències, diagnòstic per la imatge i rehabilitació. Quant a places, disposarà de 190 llits de l'àrea d'hospitalització d'aguts, 60 llits de mitja estada sociosanitària, 30 places d'hospital de dia i 15 d'hemodiàlisi.
La cartera de serveis del centre comptarà amb serveis ambulatoris, amb totes les especialitats de consultes externes, gabinets de diagnosi, hospital de dia i cirurgia ambulatòria major i menor. A més també tindrà un servei d'urgències amb metges de medicina interna, pediatria, cirurgia, traumatologia i obstetrícia.

L'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, va remarcar a la consellera el suport que té per part dels ajuntaments. La resta d'alcaldes van coincidir a dir també que aquest nou hospital alleugerirà la saturació que actualment viu l'Hospital Parc Taulí. Inicialment, Salut havia previst que l'hospital fos tipus lleuger, sense llits per a ingressos, fet que va provocar queixes de diversos col·lectius i dels mateixos ajuntaments, de manera que s'ha ampliat la previsió de serveis i pressupost. En aquest moments, s'està ultimant la tramitació de la requalificació dels terrenys on s'ha de construir, al sector Redosa, darrere l'ambulatori del carrer de Tarragona.

F.R.