Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Comissió de la C-58 es reuneix amb la Conselleria de Política Territorial

El passat 22 de gener va tenir lloc a Barcelona una nova reunió de la Comissió de solucions a l'impacte de l'autopista C-58 amb el secretari de Mobilitat de la Conselleria de Política Territorial i Obres Públiques, Manel Nadal i el director general de carreteres, Jordi Follia. La Comissió local va estar formada per l'alcalde, Juan Parralejo, i el president de la Comissió, Xavier Peñarando, amb representants de tots els partits polítics de l'Ajuntament i membres del Fòrum Soterrem la C-58.

L'objectiu d'aquesta trobada era transmetre a la Conselleria l'acceptació d'una part del projecte presentat per la Generalitat el passat mes d'octubre, concretament a l'actuació proposada per a la banda del carrer de Sant Sebastià. Aquesta part s'elevaria i s'urbanitzaria amb jardins per tal de millorar l'efecte visual i sonor de l'autopista. Pel que fa a l'altre sector afectat, el carrer de Verge de Montserrat, els representants de la Comissió van tornar manifestar el seu desacord amb la proposta presentada per fer una façana adossada insonoritzant i un mur de contenció de l'autopista. Davant la reiterada negativa de la comissió en aquest apartat, la Conselleria s'ha compromès a presentar una alternativa en el termini de dos mesos, que podria anar en la línia de rebaixar el nivell de l'autopista uns dos metres al frontal més proper als pisos i així disminuir també el desnivell del pont.

Valoració 'agredolça'
El Compromís per Ripollet ha valorat de "manera agredolça" aquesta reunió. Jacint Padró, regidor del CpR, tot i reconèixer alguns"avenços significatius", que atribueix a l'acord entre tots els membres de la Comissió Municipal, assegura que li queda "el regust agredolç d'haver estat molt a prop d'una solució definitiva i satisfactòria". El portaveu del CpR explica que "ara tornem a estar en mans de la Generalitat i endeguem un nou procés de redacció, presentació i estudi d'una proposta que no estem segurs que acabi reeixint". Tot i això, Padró creu que cal estudiar atentament aquesta proposta i es mostra optimista en que el bon clima de la comissió "permeti portar a bon port uns treballs que ja fa massa temps que duren".

F.R./R.H.