Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les noves troballes a Pinetons obliguen a convocar un Ple extraordinari

El proper dijous, 24 de gener, tindrà lloc un ple extraordinari a l'Ajuntament de Ripollet, segons va informar en roda de premsa l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo. El motiu és aprovar una modificació de crèdits que permetrà dur a terme una nova prospecció arqueològica, necessària per conèixer millor l'abast de les noves troballes al parc dels Pinetons, just en el solar on s'ha d'ubicar el nou Centre d'Atenció Integral de la Gent Gran.

El passat 16 de gener havia de finalitzar la prospecció arqueològica que estava duent a terme l'empresa ARRAGO, S.L. Segons l'informe presentat, s'han trobat, en una hectàrea i mitja, 73 sitges de l'època prehistòrica i 130 metres quadrats construïts de l'època medieval, cosa que col•loca aquest jaciment entre els 5 més importants de Catalunya. Ara s'ha de realitzar un nou estudi d'aquestes noves troballes, que es durà a terme en dues fases. La primera prospecció estarà localitzada en un mòdul central del solar on ha d'anar la el Centre d'Atenció Integral de la Gent Gran, delimitad per les avingudes del Mediterrani i Catalunya i els carrers Barberà del Vallès i Puigmal, i que consta de 10 sitges. Aquesta primera fase estarà enllestida en deu dies. D'aquesta manera es podran començar les obres de la nova residència i compaginar la construcció d'aquest projecte amb la prospecció arqueològica restant. L'actuació arqueològica total requerirà 6 mesos amb 14 persones treballant 8 hores diàries i té un pressupost de 310.000 euros. La qüestió econòmica, que l'Ajuntament no pot assumir de manera ordinària, s'haurà d'aprovar en el ple extraordinari del dia 24 de gener, que proposa una modificació de crèdits. Per una banda, es destinaran a aquest estudi 184.000 euros de les inversions previstes a Cultura, i per l'altre, 126.000 euros de la partida d'inversions de Xarxa Viària.
L'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, ha afirmat que la Generalitat de Catalunya, que es troba al corrent de tot el projecte, té previstes ajudes d'un 50% com a mínim per aquests casos i que l'Ajuntament recuperarà els diners que ara mateix s'han d'avançar per dur a terme aquesta prospecció.

L.P.