Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Homenatges i records a la multitudinària festa dels Tres Tombs 2008

El bon temps, la gran participació i la important afluència de públic van fer dels Tres Tombs de Ripollet 2008 tot un èxit. Prop de 250 cavalls, dels quals un centenar eren de sella, van participar a la tradicional festa, organitzada per la Comissió de Festes de Sant Antoni Abat. La celebració va estar presidida enguany per Jaume Maranges, com a banderer, qui va anar acompanyat pels seus fills Ferran, Jaume i Roger. També va estar molt present el record de Francesc Cárceles, vicepresident de la Junta, que va morir el passat 13 de desembre.

El programa es va iniciar a les 7 del matí, amb la diana de traginers, seguida de la concentració a cal banderer. Com és habitual, a la festa no hi va faltar l'ofici solemne, la benedicció, la passada i l'acte de desfilada dels Tres Tombs, així com el tradicional repartiment de coques i mistela. El ball de tarda, tot i els imprevistos sorgits amb l'orquestra contractada, no va quedar deslluït i el nombrós públic assistent al Pavelló Joan Creus va poder gaudir amb l'actuació sorpresa de l'Esbart Dansaire Ciutat Comtal i la Cobla-Orquestra Montgrins.

Homenatges
Durant el concert de tarda, com és habitual, el banderer d'enguany, Jaume Maranges, va donar el relleu al de l'any vinent, que serà Jaume Fiqueres Bonillo. La Comissió també va fer un reconeixement, com a Traginers d'Honor, a Eulàlia Saló, en la vessant pública, i als socis Silvestre Pérez i Josep Maria Paños. A més, Joan Albiñana, president de la Comissió, va rebre un homenatge sorpresa, pels 25 anys que porta treballant per aquesta festa a Ripollet, fent-li entrega d'una placa. El mateix Albiñana va qualificar la festa d'enguany com “els millors tres tombs que hi ha hagut”. Pel fa al banderer, el president de la Comissió va assegurar que ha estat un “més que digne representant de la festa”. Albiñana també va voler agrair la col·laboració de la Policia Local, Protecció Civil, la Brigada Municipal i els serveis de neteja.

R.H.