Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tot a punt pel Sant Antoni Abat 2008 de Ripollet

Diumenge, 20 de gener, tindrà lloc a Ripollet la tradicional festa dels Tres Tombs, amb un extens programa a càrrec de la Comissió Organitzadora de la Festa de Sant Antoni Abat de Ripollet. La festa estarà presidida enguany per Jaume Maranges, com a banderer, qui anirà acompanya pels seus fills Ferran, Jaume i Roger.

El programa s'iniciarà a les 7 del matí, amb la diana de traginers, seguida de la concentració a cal banderer. Com és habitual, a la festa no hi faltarà l'ofici solemne, la benedicció, la passada i l'acte de desfilada dels Tres Tombs, així com l'esperat ball de tarda. Els Tres Tombs d'enguany també tindran present el record de Francesc Cárceles, vicepresident de la Junta, que va morir el passat 13 de desembre.

PROGRAMA

Al matí
A les 7.00 h.
Diana de traginers, despertada del poble amb motiu de la festa.

A les 9.00 h.
Concentració a cal banderer, Sr. Jaume Maranges Arias, a la carretera Santiga, núm. 44, per seguidament dirigir-nos a l'església parroquial de Sant Esteve, precedits per la banda de música “La Popular Sansense” de Barcelona.

A les 9.30 h.
A l'església parroquial celebració de l'ofici solemne pel rector de la parròquia, Mossèn Francesc Jordana Solé; intervindrà la Coral “El Vallès”.

A les 10.30 h.
Al pati del col·legi Anselm Clavé al carrer Escoles, repartiment de coques i mistela per als socis i participants, i concert de les bandes de música.

A les 11.00 h.
Concentració de les cavalleries i carros participants al recinte firal situat a l'avinguda Catalunya cruïlla amb carrer Barberà i carrrer Torrent Tortuguer.

A les 11.45 h.
Benedicció dels animals de companyia a la cantonada carrer Nou amb Anselm Clavé.

A les 12.00 h.
Repic de campanes anunciant l'inici dels Tres Tombs i de la benedicció dels cavalls i ases participants pel rector de la parròquia, mossèn Francesc Jordana Solé.

El banderer de la festa Sr. Jaume Maranges Arias, acompanyat per llurs fills Ferran, Jaume i Roger, i el carruatge de la Comissió amb la figura de Sant Antoni Abat.

Bandes de música participants: La Popular Sansense, Banda i Cobla de Santa Maria de Blanes, Banda de Tambores de Aragón, cavalls de muntura, xurquis, mallorquines, featons i altres carruatges. Carros a la pagesa i carros grans de transport.

A les 13.00 h (aprox.).
A la plaça de l'Onze de setembre, desfilada individual de tots els participants, essent anunciats pels serveis de megafonía.

A les 14.00 h (aprox.).
Lliurament de records de la Festa a tots els participants davant el monument als Tres Tombs a la plaça Josep Mª Brull.

A la tarda
Al Pavelló Municipal d'Esports (rambla dels Pinetons) amb:
INTERNACIONAL COBLA-ORQUESTRA MONTGRINS

A les 17.30 h.
Concert de Sant Antoni Abat.

A les 18.00 h.
Actuació sorpresa.

A les 18.15 h.
Nomenament Traginers d'Honor 2008. Tot seguit es farà el sorteig del poltre, el porc, el xai i el premi especial i lliurament de fanalets.

A les 18.45 h.
Ball fi de festa. Inaugurarà el ball, el banderer, la seva família i amics. Relleu de Bandera i nomenament del Banderer de l'any 2009. Ball del fanalet. Ball seguit fins al final de la festa.

Foto: Jaume Maranges (esquerra) i Francesc Cárceles (dreta)

R.H.