Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Entrevista a Maria Pujolà, presidenta de l'Associació RIPOLLET: "Costa fer-te comprendre"

La Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica són dues malalties que no permeten a la persona que la pateix fer vida normal. L'Associació RIPOLLET neix amb la voluntat de donar suport a aquestes persones i als seus familiars.

eBR. Com neix la vostra associació?
Totes les persones que formem part de l'associació som de Ripollet i ens vam conèixer en un grup de suport psicològic, amb la psicòloga Mery Levi, gràcies a qui ara som una associació.

eBR Quin és el vostre objectiu?
Doncs a part de realitzar activitats com ara xerrades, volem donar veu a algunes reivindicacions, com per exemple, que sempre hi hagi un reumatòleg al CAP, especialista en aquesta malaltia. També hem demanat un monitor especial per fer aquagym al poliesportiu. També donem informació dels tractaments i avenços que s'estan fent.

eBR Quins tipus de tractaments hi ha per es dues malalties?
Farmacològic cap de concret. Tots són per ajudar a suportar els símptomes, però sovint són medicaments tant forts que no tothom els pot prendre. Després també hi ha el suport psicològic que és importantíssim. La incomprensió de les persones que tenim aquestes malalties és molt gran, tant a la feina com a casa.

eBR On us podrem trobar?
Doncs encara no tenim seu pròpia, però aviat tindrem un espai, amb hores de visita al Centre Cultural. Les persones que es vulguin poden contactar amb nosaltres a
ripolletfibro@hotmail.com

F.R.