Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Parralejo apunta la recuperació del Ripoll com un dels reptes de 2008

L'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, ha recordat que en breu estarà enllestit l'estudi sobre l'estat actual de la conca del Ripoll, el qual determinarà quines són les actuacions necessàries per a la seva recuperació i que suposa una de les prioritats de l'equip de govern per al 2008. Aquest estudi, que està comptant amb la col·laboració de tècnics municipals, té un cost de 42.000 euros. El projecte és fruit del conveni signat el març de l'any passat entre els ajuntaments del sis municipis riberencs del Ripoll (Sant Llorenç Savall, Castellar del Vallès, Sabadell, Barberà del Vallès, Ripollet i Montcada i Reixac) i el departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya.

L'estudi s'emmarca en la línia d'actuació de la Llei del paisatge i permetrà tenir una visió integral i sistematitzada de la conca del riu Ripoll per preveure un conjunt de propostes que orientin les actuacions posteriors dels ajuntaments. Ripollet, juntament amb Barberà, Cerdanyola i Montcada i Reixac ja han demanat a l'Entitat Metropolitana que, un cop estigui enllestit l'estudi, els ajudi a determinar quines són les actuacions concretes que cal realitzar en aquestes poblacions.

L'estat del riu segons Hàbitats
D'altra banda, l'Associació Hàbitats, que porta a terme el Projecte Rius, ha fet públic recentment el seu Informe Anual 2007 de l'estat dels rius de Catalunya. Una diagnosi on destaca que la conca del Besòs presenta alguns trams en molt mal estat, entre ells el corresponent al tram del Ripoll entre Barberà i Ripollet. Tot i la recuperació que es pot apreciar en els darrers anys, l'estudi assegura que el riu encara suporta molta pressió de les infraestructures del seu voltant.

R.H.