Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comencen els preparatius del Carnaval 2008

El Patronat Municipal de Cultura i Joventut ja ha fet públiques les bases per al Carnaval 2008, ja que enguany se celebrarà els dies 1 i 2 de febrer. Una de les principals novetats d'aquesta edició és la incorporació d'un premi dedicat a la millor comparsa escolar. La datat límit d'inscripció és el 31 de gener i fins el 24 per sol·licitar equip de so.

Amb aquesta nova categoria, el PMCiJ vol potenciar la participació de les escoles, que es disfressen normalment el divendres per assistir al ball del Carnaval infantil però que, després, no participen a la rua del dissabte. Així, les categories dels premis de la rua seran: millor conjunt, millor vestuari, comparsa més divertida, millor coreografia i millor comparsa escolar, a banda del premi a la millor disfressa individual o comparsa reduïda (2 a 5 components).

Una altra de les novetats es produeix a la Marxa Jove de la mitjanit. Enguany també s'ha afegit un nou premi destinat al grups que es disfressin, a banda dels premis individuals. Pel que fa al programa d'activitats, divendres 1 de febrer, a les 17 hores, es celebrarà el Carnaval infantil amb discoteca mòbil al Pavelló Municipal d'Esports. Dissabte, 2 de febrer, a les 17 hores, tindrà lloc la rua de Carnaval amb el tradicional concurs de comparses. El període d'inscripció de les comparses és fins el 31 de gener al Centre Cultural. Aquest any es sortejaran un total de 7 equips de so entre les comparses que ho demanin, el termini per a sol•licitar l'equip de so és fins el 24 de gener, a les 13 hores. El sorteig serà el mateix 24 de gener a les 19.30 hores.

Un any més, la rua estarà encapçalada pels Diables de Ripollet. El recorregut del cercavila serà per la rambla Sarrià de Ter, rambla de Sant Jordi, rambla de Sant Esteve, rambla dels Pinetons, avinguda de Maria Torras i final al parc d'Oriol Martorell. A les 19.30 hores es durà a terme la representació de la llegenda popular del Vell i la Vella i la lectura de versots a càrrec de les Bruixes de Ripollet al parc Oriol Martorell.

Seguidament, a partir de les 21 hores, al Pavelló Municipal d'Esports, es realitzarà l'exhibició de les comparses que han participat a la rua, i el jurat, format per un membre de cada comparsa i representants de les associacions culturals locals, farà públic el veredicte del concurs. Els guanyadors rebran un diploma i trofeu. A més, es lliurarà un ajut compensatori de 6 euros a cadascun dels participants a la rua, fins a un màxim de 500 inscrits en total. Per finalitzar, a les 24 h, començarà la Marxa Jove. Per optar als premis caldrà inscriure's a la taquilla del Pavelló des de les 23.30 hores fins a les 1 de la matinada.

D'altra banda, el proper dimecres 6 de febrer, l'Associació Gastronòmica El Setrill prepararà una sardinada, a partir de les 20 hores, al pati del Centre Cultural. Cal destacar també que l'Agrupació Foto Cine Cerdanyola-Ripollet farà una exposició amb tot el reportatge fotogràfic de la rua de Carnaval al Centre Cultural.

F.R.