Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

INNOCENTADA 2007Troben un fèmur i una tíbia d'un gran dinosaure al jaciment dels Pinetons

Les excavacions que s'estan duent a terme al parc dels Pinetons han adquirit una nova dimensió, tant a nivell d'interès cultural com històric, ja que aquesta setmana s'ha trobat un fèmur i una tíbia d'un gran dinosaure en aquesta zona de Ripollet. Tot i que les troballes fins ara recollides apuntaven l'existència d'un jaciment de l'edat de Bronze, les investigacions han fet un gir inesperat, en trobar dos fragments d'os de dinosaure, els més grans trobats fins ara a Catalunya.

El professor Joan Grau, del Departament de Prehistòria de la Universitat Autònoma de Barcelona, es va desplaçar el passat 27 de desembre al jaciment de Ripollet, ubicat al parc dels Pinetons, per comprovar la importància de les troballes.

Aquestes peces, de més d'un metre de longitud, pertanyen a un dinosaure ornitòpode, probablement un inguanadòntid, segons fons de la UAB. Aquest exemplar va viure durant el Cretaci superior, fa uns 70 milions d'any. Es tractaria d'un dinosaure herbívor que, segons les dimensions dels ossos, podria pesar unes 5 tones. Aquests dos fragments seran traslladats al Museu d'Arqueologia de Catalunya, a l'espera que la Generalitat destini recursos per continuar la excavació.

Fotos: Detall de la troballa i vista aèria de la zona on s'estan fent les excavacions.

NOTÍCIA PUBLICADA EL DIA DELS SANTS INNOCENTS 2007