Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Presentat el Pla d'Equipaments Esportius

L'estudi confirma que les previsions de gestió del PAME a nivell d'infraestructures eren les correctes

El regidor d'Esports, Xavier Peñarando, va presentar, el passat mes de desembre, el Pla d'Equipaments Esportius de Ripollet, un estudi que reflexa la realitat d'aquest tipus d'equipaments a la nostra població i les millores a fer.

Aquest estudi, realitzat en conveni amb la Diputació de Barcelona, té com a objectiu conèixer si les directrius a nivell de gestió i infraestructures esportives a Ripollet són les més adequades. Els elements que s'han tingut en compte a l'hora d'elaborar aquest estudi han estat l'enquesta sobre els hàbits esportius dels ripolletencs, realitzada fa un temps per la Regidoria d'Esports, les polítiques municipals en aquest àmbit, entrevistes amb les entitats esportives i un treball de camp consistent en visitar totes les instal·lacions esportives de Ripollet.

L'estudi, que ja ha estat aprovat pel Consell d'Administració del Patronat Municipal d'Esports, explica quines són les línies d'actuació que s'han de potenciar a nivell local i ha tingut en compte, també, les consideracions del Pla d'infraestructures esportives de Catalunya. Les principals mancances que assenyala són una pista d'atletisme, una piscina coberta, un camp de futbol, un pavelló de dimensions més grans i una sala polivalent. També seria necessària una millora integral del camp de futbol de l'Industrial i el tancament d'un circuit de bicicleta i footing que envoltés la població. Així, aquest pla ve a confirmar que les previsions de gestió a nivell d'infraestructures ja eren correctes, ja que la pista d'atletisme, la piscina coberta i la sala polivalent ja estaven previstes en el Pla director del PAME, així com el tancament del perímetre del riu Ripoll per fer footing, anar amb bicicleta o caminar. La construcció del nou pavelló seria necessària de cara al 2015, ja que ara el servei de les instal·lacions esportives és correcte pel nombre d'usuaris actual.

Pel que fa a la gestió, ha estat valorada molt positivament en aquest estudi, destacant especialment el nombre d'abonats a les instal·lacions esportives de Ripollet, que ascendeix a 10.000, la plantilla amb que compta el PAME, que és pròpia i consolidada, i les tarifes, que no cobreixen les despeses reals, però que són molt atractives i beneficioses pels usuaris.