Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'artista Dora García visita Ripollet

L'artista val•lisoletana Dora García, una de les artistes que formaven part de l'exposició ‘Sessió Contínua', va visitar Ripollet el passat dimecres 12 de desembre. García va venir acompanyada, entre d'altres, de la responsable del programa d'Arts Visuals de l'Oficina de Difusió Artística de la Diputació de Barcelona, Anna Crossas, i la comissària d'exposicions, Montse Badia. La Diputació de Barcelona proposa a tots els ajuntaments que acullen aquesta exposició, la iniciativa de dur a terme una activitat específica amb algun dels artistes que participen en la mostra. En aquest sentit, la comissària Montse Bardia va proposar el treball a l'artista Dora García.

Recordem que la Sala d'Art del Centre Cultural va exhibir aquesta exposició el passat mes d'octubre. Un cop finalitzada la mostra, el PMCiJ, amb el suport del Pla Local per a la Convivència, ha encarregat l'elaboració d'aquest treball. L'objectiu és que sigui una activitat pensada específicament per Ripollet i que s'adeqüi el màxim a la seva realitat.
Al matí, Dora García va mantenir una reunió amb el President-Delegat del PMCiJ, Ferran Tornel, i altres representants tècnics de l'Ajuntament. A la tarda, l'artista va visitar diversos espais i entitats del municipi com el Centre Cultural, el Casal de Joves, el Centre d'Interpretació del Patrimoni Molí d'en Rata, l'escola El Martinet, el Centre de Formació d'Adults Jaume Tuset i el Centre d'Esplai La Gresca. Aquest primer contacte servirà perquè l'artista pugui anar desenvolupant al llarg dels propers mesos un treball pensat exclusivament pel nostre municipi.
Dora García va estudiar Belles Arts a Salamanca i Amsterdam. Actualment viu i treballa a Brussel•les i compta amb una gran projecció internacional. Ha exposat el seu treball a Manifesta 1998, Luxemburg i la biennal d'Istambul (2003); també ho ha fet al MACBA de Barcelona i al FRAC Lorraine de Metz.