Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'exposició de Brull passa les festes a Sabadell

La mostra itinerant d'escultures 'Josep M. Brull: l'artista, el mestre, l'home' s'exposarà al Museu d'Art de Sabadell (MAS) des del dia 20 de desembre i fins al dia 24 de febrer de 2008. La inauguració tindrà lloc el dia 20 de desembre, a les 20h, i comptarà amb la presència del tinent d'alcalde de Serveis Personals i President de l'OAMA de l'Ajuntament de Sabadell, Lluís Monge; la família Brull; la coordinadora del Patronat Municipal de Cultura i Joventut de Ripollet, Eulàlia Saló; la comissària de la mostra, Elena Vilalta; el director de l'Obra Social Caixa de Sabadell, Fermí Pons; a banda d'un important grup de persones vinculades amb l'artista i la ciutat.

Sabadell té una forta vinculació amb l'artista, ja que va ser un dels municipis on es va formar en l'ofici de les arts i on, posteriorment, el va transmetre als alumnes de l'Escola Industrial i d'Arts i Oficis durant més de 30 anys.
A més, la ciutat gaudeix d'una part de la seva obra, com el dosser del Crist de la Bona Mort a l'església de la Puríssima Concepció (1956) i el mosaic de la Sagrada Família per a la parròquia de Sant Feliu (1959). D'altra banda, el MAS, concretament, conserva dins la seva col•lecció vuit obres de Josep M. Brull, realitzades entre 1944 i 1960, de les quals la meitat són escultures. Algunes d'aquestes obres completaran l'exposició produïda per l'Ajuntament de Ripollet.
A banda d'acollir la mostra itinerant, la capital vallesana ha volgut sumar-se a l'Any Brull, organitzat en commemoració al centenari del naixement de l'artista, preparant un seguit d'actes. Així mateix, el Museu d'Art de Sabadell exposarà un pessebre realitzat per Josep Maria Brull, conegut com Pessebre del Paraire, que és propietat del Gremi de Fabricants de Sabadell. A més, oferirà un taller de Nadal infantil amb l'objectiu d'elaborar un pessebre inspirat en la cultura i el llenguatge plàstic contemporanis. També està previst oferir informació sobre tots els pessebres de Josep M. Brull que durant les festes de Nadal s'exposin a Sabadell, Ripollet, Barcelona i altres poblacions.
Josep M. Brull: l'artista, el mestre, l'home és una exposició produïda pel Patronat Municipal de Cultura i Joventut de Ripollet, amb el suport de la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i l'Obra Social Caixa Sabadell. L'obra exposada pertany íntegrament a la família Brull, tot i que la presentació que se'n farà a Sabadell inclourà també obres del fons del Museu d'Art de Sabadell.
S'acompanya de dues publicacions. El catàleg Josep Maria Brull i Pagès: 1907-1995. Vers la síntesi, és una reedició del que es va produir l'any 1995 amb motiu de l'exposició que es va realitzar a Sabadell. També s'ha publicat la Petita història d'en Josep Maria Brull, il•lustrada per Pilarín Bayés, que pertany a la col•lecció de petites històries que l'Editorial Mediterrània edita en homenatge a artistes i personatges destacats de la cultura catalana.