Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal posarà en marxa el Servei de mediació comunitària del Vallès Occidental

El Consell Comarcal posarà en marxa l'any 2008 el Servei de Mediació Comunitària per al bon veïnatge del Vallès Occidental. Aquest servei vol ajudar els municipis de la comarca a donar a conèixer la cultura de la pau i difondre les eines i els avantatges de la mediació comunitària com a sistema de gestió pacífica de conflictes.

Aquest servei va ser presentat el dilluns, 17 de desembre, en el marc de la II Jornada del Pla Comarcal de Ciutadania i Immigració, celebrada a Montcada i que analitza experiències pioneres en el camp de la mediació. El president del Consell Comarcal, Antoni Rebolleda, va afirmar que “aquest servei és una nova aposta del Consell per dotar els ajuntaments de noves eines d'assessorament, formació i sensibilització, per tal de trobar solucions a situacions concretes de convivència als nostres pobles i ciutats”.

Tal com va explicar la presidenta delegada de la Comissió informativa de convivència intercultural, nova ciutadania, igualtat i infància del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Isabel Garcia, “els darrers anys s'ha fet una prova pilot d'aquest Servei a dos barris dels municipis de Sant Quirze i Barberà”. Garcia també va explicar que “en els municipis on es posi en marxa el Servei, el primer que es farà serà una diagnosi de la situació que viuen i tot seguit es plantejaran serveis a mida, en funció de les necessitats”.

Foto: Jornada Ciutadania i Immigració (Consell Comarcal Vallès Occidental)

R.H.