Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'entitat Espai Vital participa en una xerrada sobre discapacitat

L'entitat Espai Vital va participar el dia 4 de desembre en una xerrada sobre discapacitat organitzada per la Creu Roja comarcal de Cerdanyola Ripollet i Montcada sota el títol 'Visions alternatives per viure la discapacitat'. L'objectiu era informar sobre les diverses formes de viure la discapacitat, intentant donar una visió positiva i integradora. Xavi Cases i Meritxell Aymerich eren els dos representants d'aquesta entitat, nascuda del programa de ràdio que porta el mateix nom, i que s'encarrega de divulgar i defensar les problemàtiques dels malalts crònics i discapacitats. Ambdós van donar la seva opinió sobre el tractament que els mitjans de comunicació fan d'aquests tipus de malalties.

També van assistir a la xerrada Jaume Tort, formador especialista de l'Institut Gutmman. Tort, que va tenir un accident de moto fa 19 anys i pateix lesió de medul·la espinal, participa en el programa 'Stop al cop' dedicat a explicar als joves la importància de la prevenció i a conscienciar de les conseqüències d'un comportament imprudent. També es va poder escoltar a Carolina Ibáñez, representant de l'associació Adimir de Montcada i Reixac, dedicada especialment a la integració social de nens amb discapacitats i a la sensibilització de la població cap aquest col·lectiu.
Teresa Ardèvol, de l'associació Tortuga de Cerdanyola va intervenir amb una ponència titulada 'Exemples de bones pràctiques en adaptació d'espais per a persones amb mobilitat reduïda'. Va aprofitar el seu discurs per explicar que les vacances per a discapacitats són molt més cares, degut a que els establiments més econòmics, no estan ben adaptats. La xerrada va concloure amb un col·loqui entre tots els assistents a l'acte.

FOTO1: Xavier Cases i Meritxell Aymerich, de l'entitat Espai Vital, en un moment de la seva intervenció.
FOTO2: Jaume Tort, de l'Institut Guttman
FOTO3: Les dues representants de l'associació Adimir de Montcada i Reixach
FOTO4: Teresa Ardèvol de l'associació Tortuga de Cerdanyola.

L.P.