Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Entrevista amb Maria LLadó: “La política més important és la de prevenció”

Durant tot el mes de novembre, la Regidoria de Serveis Socials ha realitzat el programa El Mes Actiu: activitats diàries per a la gent gran, en situació de no dependència. Maria Lladó, regidora de Serveis Socials, està molt satisfeta del resultat i ja està pensant en què incorporar l'any vinent.

eBR. Quina valoració fa d'El Més Actiu?
Molt bona. Pensàvem que tindria èxit, però no que aniria tant bé. La mitjana de participació ha estat de quaranta persones cada dia, i les activitats més noves com els balls de saló o el taller del mòbil han funcionat molt bé. També ens ha anat bé per temptejar temes de cara el futur. Sabem que ens hem marcat un llistó molt alt, però és bo plantejar-se coses noves i reptes de cara al futur.

eBR. Quin ha estat el criteri d'elecció de les activitats?
El criteri ha estat doble: activitats que ja es realitzaven, com ara les xerrades de la Caixa Sabadell, i un segon criteri, introduint activitats noves, realitzades, per exemple, per entitats de Ripollet, com ara la Gresca, la Creu Roja, entre d'altres.

eBR. Què milloraria de cara a l'any vinent?
Doncs canviaria la temàtica, introduint activitats més lúdiques o més tallers. Després, també m'agradaria fer activitats de l'àmbit cultural i de formació. Per exemple que els propis participants realitzin algun taller.

eBR. A part de la gent gran, quins eixos avarca la Regidoria de Serveis Socials?
L'àmbit de la infància i joventut, treballant transversalment amb Joventut i Educació. També comptem amb el Centre Obert. Gestionem temes d'adults, com ara els ajuts i fem treballs de intervenció i orientació o serveis d'atenció a domicili i assistència. Com a novetat hem obert l'Àrea de Dependència, ja que amb la nova llei hem reestructurat el departament.

eBR. Avanci'ns les properes activitats.
La Festa de la Gent Gran, que enguany canvia de dia i es celebrarà diumenge, en lloc de divendres. També estem convidant a participar a les entitats. De cara l'any que ve estem treballant per posar en marxa les Aules d'Extensió Universitària per a la gent gran. Potser no es percep de forma clara, però una tasca bàsica que fem, des de la Regidoria és la prevenció, per tal d'evitar problemes més greus.