Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una vintena de projectes urbanístics i socials

El pla d'actuacions aprovat suma un total de 7.004.000 euros. D'aquests, 5.620.000 aniran destinats a actuacions urbanístiques i a la construcció de nous equipaments i 1.159.000 euros a una desena de programes socials diferents. La despesa de funcionament i coordinació s'ha pressupostat en 225.000 euros.

Els projectes de millora de la via pública, parcs i la construcció d'equipaments s'emporta el 80% de la inversió. Així, el projecte més costés és la construcció del centre d'activitats del barri, que es farà al costat del col·legi El Martinet i que val 1,5 milions d'euros. També s'ha previst fer un centre cívic al parc del Primer de Maig, un centre obert per a infants dins el col·legi Martinet i un centre per joves davant el parc de Rizal.

Precisament, aquest parc i també el del Primer de Maig seran remodelats, amb un cost total de 2 milions d'euros. A tot això, cal destacar la reurbanització del carrer de Sant Jaume (700.000 euros), des del carrer de Montcada a Sarrià de Ter; un paquet d'actuacions per l'eliminació de barreres arquitectòniques, amb un import de 400.000 euros i, finalment, un programa de promoció del manteniment d'edificis, dotat amb 200.000 euros.

Convivència
La Llei de Barris no només incideix en l'àmbit urbanístic, sinó que també dóna molta importància a iniciatives que ajudin a millorar la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes. En el cas de Can Mas es treballarà especialment amb els nens i joves, amb la creació d'un servei de centre obert per infants, un casal per activitats per joves en situació de risc i un telecentre.
A més, es durà a terme un programa de dinamització comercial i tallers que contribueixin a fomentar la bona convivència, la interculturalitat i la participació ciutadana dels habitants del barri de Can Mas.
Finalment, cal senyalar que també es posarà en marxa un espai de la dona.