Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Unes 200 persones van assistir al debat de Vallès Net

Unes 200 persones van assistir al debat de Vallès Net sobre “El Programa de gestió de residus de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i els impactes sobre el corredor biològic”. L’acte va comptar amb la intervenció d’un portaveu de la CEPA, Josep Lluís Munné i del geògraf Josep Germaien. En canvi, no hi van assistir cap dels alcaldes ni els tècnics metropolitans, ja que el debat va coincidir amb una reunió sobre seguretat al Parlament i la presentació del projecte modificat de l’Ecoparc 2 a Montcada.
A la seva intervenció, el geògraf Josep Germaien va manifestar que la ubicació de l’Ecoparc 2 a Can Cabanyes amenaçava el futur del corredor verd i va criticar la manca de sensibilitat mediambiental de les administracions. D’altra banda, un portaveu del Centre d’Ecologia i Projectes Alternatius (CEPA), Josep Lluís Munné, va dir que la gestió de residus que realitza l’EMMA era un fracàs i va qüestionar la credibilitat de les entitats ecologistes que donen suport al projecte de l’Ecoparc 2. En aquest sentit, va argumentar que la Federació d’Entitats Ecologistes de Catalunya, constituïda dissabte 25 de maig, s’havia posicionat en contra de l’Ecoparc. En declaracions a Ripollet Ràdio, l’alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, va qualificar el debat d’”acte molt polític que forma part d’una campanya bruta”, ja que, en la seva opinió, no hi va haver voluntat a consensuar una data perquè els alcaldes hi poguessin assistir.
Segons va informar el portaveu de Vallès Net, el proper 8 de juny es farà una marxa contra l’Ecoparc amb torxes des del Centre Cultural a Can Cabanyes. El 15 de juny es tornarà a repetir la marxa, en aquest cas amb la participació d’entitats ecologistes.