Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Presentat l'informe sobre les troballes arqueològiques del Parc dels Pinetons

Les troballes arqueològiques del parc dels Pinetons corresponen a un poblat de l'Edat de Bronze-Ferro, segons va informar Jordi Roig, coordinador de l'excavació, que també va assegurar que l'estat de conservació és excel·lent i els resultats de la investigació han estat sorprenents.

De les 93 estructures descobertes, emmarcades en una hectàrea i mitja del parc, de moment se n'han investigat 20 que tenen una mida de 20x5 metres cadascuna. Aquestes estructures contenen sitges, que s'utilitzaven per guardar el gra i que posteriorment es convertien en abocadors. Algunes d'elles contenien recipients de ceràmica que es poden reconstruir gairebé en la seva totalitat, així com restes de metall, ornaments, collarets o eines. Per Jordi Roig això indica l'estatus i el nivell de vida que tenia l'assentament. També s'hi han trobat cabanes, que ens permeten conèixer com vivia aquest poblat. Estaven distribuïdes en espais per dormir i comptaven amb llars de foc i llocs on guardar el gra. Per tot això, es tracta d'un jaciment de gran importància ja que en l'àmbit del Vallès n'hi ha molt pocs i a més aquest es troba en un terreny propietat de l'Ajuntament de Ripollet.
L'alcalde, Juan Parralejo, va destacar la importància d'aquestes troballes, que seran tingudes en compte a l'hora de dur a terme la 4a fase d'urbanització del Parc dels Pinetons. També va agrair la col·laboració de l'Àrea Metropolitana i ha aclarit que la intenció és que aquestes restes es quedin a Ripollet, probablement al Centre d'Interpretació del Patrimoni. Actualment l'empresa ARRAGO, S.L. és dipositària, durant dos anys, de les peces trobades amb l'objectiu que es puguin estudiar detingudament.