Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S'inicia el procés de constitució del Consell Municipal de Joventut

El proper 12 de desembre tindrà lloc la primera sessió del Consell Municipal de Joventut, un cop finalitzi el període d'elecció dels membres i constitució del Plenari del Consell. Tal i com va recordar el regidor de Cultura i Joventut, Ferran Tornel, en roda de premsa, aquest dimarts 13 de novembre, el Consell és un òrgan de caràcter consultiu, de participació, assessorament i intercanvi d'informació, així com de corresponsabilització de les actuacions que s'estableixin al Pla Local de Joventut de Ripollet 2005-2008.

El Consell estarà integrat per la presidència, delegada en el regidor de Cultura i Joventut; el plenari; les comissions de treball i la secretaria. El principal òrgan de treball serà el plenari, format per 19 membres d'entre 16 i 29 anys. Aquest estarà format per 4 representants d'entitats juvenils, 1 de culturals, 1 d'esportives, 1 de les entitats veïnals i 1 de cada secció juvenil dels partits polítics amb representació municipal. També en formaran part 4 joves voluntaris o escollits aleatòriament a partir del padró i 4 representants dels instituts de secundària de Ripollet. Les candidatures es poden presentar fins el proper 26 de novembre, a través d'una instància al Centre Cultural. En cas que sigui necessari, es realitzaran les eleccions corresponents el proper 3 de desembre, mentre que el dia 4 s'escolliran els representats dels IES, durant una trobada de delegats de la comarca que tindrà lloc a Cerdanyola.

La Regidoria de Joventut ha habilitat la web www.josocderipo.com on a més de facilitar informació sobre el Consell Municipal de Joventut, convida a la participació dels joves de Ripollet, especialments els no associats. També s'ha realitzat una tramessa de cartes i s'està difonent el tema a través dels informadors juvenils dels instituts.

Segons ha explicat el regidor Ferran Tornel, tot i que aquest sigui un òrgan consultiu, el seu objectiu és "que la majoria d'acords presos per consens es facin efectius" i es converteixin en actuacions del Pla Local de Joventut. En aquest sentit, Tornel espera que predomini el consens i que hi hagi poques votacions. A més, el regidor de Joventut ha assegurat que es s'intentarà donar veu a tots els joves, encara que no formin part del plenari i ha recordat que com a president pot convidar tècnics especialistes i representants de diferents col•lectius per a que intervinguin a les sessions del plenari.

Els objectius del Consell Municipal de Joventut són:

1. Facilitar que el Pla Local de Joventut de Ripollet sigui conegut, debatut i contrastat.
2. Fomentar la participació dels joves, creant un espai de reflexió i debat.
3. Integrar les visions polítiques, tècniques i ciutadanes a les polítiques de joventut.
4. Crear un espai de coordinació entre l'Ajuntaments, els joves associats i no associats i la resta d'institucions que treballen en l'àmbit de joventut.
5. Facilitar la comunicació i l'intercanvi d'informació entre l'Ajuntament i els joves.
6. Conèxier les inquietuds i les necessitats dels joves.
7. Reforçar el teixit associatiu on participin joves.