Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal aprova un pressupost de més de 15 milions d'euros per al 2008

El ple del Consell Comarcal del Vallès Occidental va celebrar el passat 8 de novembre una sessió extraordinària on es va donar llum verda al pressupost general per a l'any vinent, d'un total de 15.267.822 euros. Aquest pressupost, que s'ha incrementat un 7,3% respecte l'any 2007, va ser aprovat per majoria, amb els vots favorables del PSC, CiU, ICV-EUiA i ERC i les abstencions del PP i les CAV.

La presidenta de la comissió informativa d'Hisenda, Montserrat Playà, va destacar que "es tracta d'un pressupost continuista, que comença a apuntar accions pròpies del nou equip de govern; un pressupost prudent i en el que destaquen les finalitats socials, ja que es destina a l'atenció directa dels usuaris". En aquest sentit, el president del Consell Comarcal, Antoni Rebolleda, va afirmar que "aquest pressupost referma la voluntat del Consell de treballar, bàsicament, per les polítiques socials de la comarca, al costat dels ajuntaments".

Serveis personals
Més d'un 80% del pressupost ordinari es destina a polítiques d'atenció a les persones com l'educació (9.740.719 euros), l'atenció a la infància i l'adolescència (901.082 euros), benestar social (1.916.719 euros) i el Pla de Nova Ciutadania i Immigració (176.297 euros). Pel que fa a la resta de partides destaca la destinada al Mercat Comarcal Mercavallès, que suposa un 3,5% del pressupost i els 400.000 euros que s'invertiran en realitzar obres a la seu de la Corporació.

Pel que fa a les fonts de finançament, més del 88% del pressupost prové de la Generalitat de Catalunya, que constitueix la principal font del Consell Comarcal del Vallès Occidental. Els ajuntaments de la comarca fan una aportació que representa el 4'21% del total del pressupost i només un 4'19% prové d'ingressos propis del Consell Comarcal.

R.H.