Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Compromís demana la retirada de les fustes de creosota del parc de Norbert Fusté

El CpR ha demanat, a través d'un comunicat de premsa, la retirada de les fustes contaminades amb creosota del parc de Norbert Fusté. L'equip de govern ha confirmat que la seva retirada està prevista per a l'exercici 2008.

En la seva petició, el grup de l'oposició ha criticat que fa més de tres anys que la creosota va ser declarada element contaminant i que les travesses de fusta tractades amb aquesta substància impermeabilitzant encara no han estat retirades. En aquest sentit, el Compromís ha requerit a l'Ajuntament que actuï de manera immediata.

En resposta a aquesta queixa, la Regidoria de Medi Ambient ha contestat que la retirada de la creosota al municipi s'està realitzant seguint un calendari establert. Així, ha recordat que fins al moment s'han tret les travesses dels parcs d'Oriol Martorell, Gaudí i les de les escoles de Ripollet. Actualment s'estan retirant les de l'illa entre els carrers de Cervantes i Fontanella i només falten per completar el procés les aludides al comunicat del CpR, del parc de Norbert Fusté. La nota municipal confirma que l'elevada inversió necessària per aquesta darrera actuació ja està inclosa dins les previsions d'inversions dels pressupostos de 2008.

D'altra banda, tal i com ja va manifestar durant la sessió plenària del passat 25 d'octubre, el CpR ha adreçat a la premsa altres dos comunicats, on denuncia, d'una banda, el que considera una pujada dels impostos per sobre dels sous i, d'una altra, que, en l'opinió del grup de l'oposició, la construcció de l'aparcament soterrani al parc del riu Ripoll prima el benefici de l'empresa privada, enlloc de l'interès públic.

R.H.