Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Especial Cultura al eBR: Entrevista a Antonio Cordobés, president de la Peña La Macarena

L'any 1978 un grup d'amics amants de la seva terra, Andalusia, i de la música, van decidir crear un espai on tots els immigrants del sud d'España es poguessin trobar per compartir experiències, preocupacions i oci. Un lloc on poder mantenir vives les seves tradicions: així neix la Peña Flamenca La Macarena.

eBR Quan van inaugurar La Macarena?
Neix l'any 78 quan es va inaugurar al local de la rambla de Sant Esteve, número 12. Jo era membre d'un grup, Los Desafíos, i van inaugurar actuant en directe. Erem un grup d'amics provinents de diferents províncies andaluses.

eBR Quants locals ha vist La Macarena?
Alguns. Després del primer vam estar a la peña bètica, al carrer de Rocabruna, però poc temps. Després en vam trobar un tercer, que ens va acollir durant 16 anys i després finalment ens vam traslladar on som ara, al carrer de Cot, 7.

eBR Quins van ser els moments més bons?
Totes les penyes vam tenir una època daurada, que va ser cap a l'any 85. Després vam baixar el ritme i ara tornem a estar en un gran moment d'activitats i de socis.

eBR Quina finalitat tenen les activitats actuals?
Enganxar els joves. Fer de tot una mica perquè coneguin la nostra cultura i per motivar que participin.
Costa molt enganxar als fills dels socis perquè s'impliquin amb nosaltres.

eBR I que es plantegen pel futur?
Volem incorporar noves activitats, com fer cinema pels petits i estem acabant els darrer detalls de la nostra pàgina web . Les entitats regionals ens hem de continuar modernitzar per mantenir i augmentar els socis.