Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Especial eBR: Sorteig de pisos Els Pinetons

Entrevista amb Juan Parralejo, alcalde de Ripollet i Jaume Vendrell, conseller delegat de l'IMPSÒL


Alcalde: ‘Volem que la gent del poble es quedi al poble, sobretot els joves'

eBR. La valoració.
Com alcalde estic emocionat, perquè avui hem vist el pavelló de gom a gom, aproximadament unes 1.600 persones, i amb la il·lusió que s'ha respirat aquí avui.

eBR. Per quan la segona fase?
Em sento molt satisfet, sobretot perquè, com s'ha dit avui a la sala, estem treballant en avançar la segona fase, de manera que la construcció dels altres 172 pisos pendents es puguin fer pràcticament de manera simultània als 128 que acabem d'adjudicar. És un motiu d'esperança per la gent que avui no ha tingut la sort d'obtenir pis.
Hem vist la demanda real de Ripollet. I amb aquests 300 habitatges podríem arribar pràcticament al 30% de la demanda real del nostre poble.
És un esforç molt important i m'agradaria que per part dels ciutadans es pogués reconèixer. S'ha de tenir en compte que estem parlant d'un municipi de només 4 km2 i que és molt complicat obtenir sòl per fer habitatges protegits. Aquest esforç que fa el govern municipal va en la línia de solucionar els problemes reals dels nostres ciutadans, sobretot dels joves.
De vegades es fan debats estèrils i ficticis que no porten enlloc, quan la realitat és el que avui hem vist en aquest pavelló. Això és el que estimula aquest govern a seguir treballant en aquesta línia i arribar al màxim nombre de gent possible.

eBR. Quants pisos s'han fet fins ara?
Amb aquests ja portem prop de 500 pisos de protecció oficial i continuarem fent tot allò que puguem per disposar de sòl i construir pisos de protecció oficial, perquè per nosaltres és una prioritat.
Volem que la gent del poble es quedi al poble, sobretot els joves. Estaríem fent una mala política si permetéssim que els nostres joves haguessin de marxar de Ripollet ja que són el nostre futur.
I per tant aquí trobaran sempre a aquest govern municipal per treballar en aquesta línia.

Jaume Vendrell, arquitecte, conseller delegat de l'IMPSOL i gerent de l'AMB.
Els pisos s'acabaran dins l'any 2009
IMPSOL: ‘Farem pisos de gran qualitat'

eBR. Com serà la promoció?

Una proposta molt novedosa, atrevida des del punt de vista de formal, de paisatge urbà. És diferent a la que preveia el planejament inicial i em sembla que molt més interessant.
L'edifici flueix per tot l'espai de la mançana, de manera que tots els pisos són exteriors i tenen ventilació creuada, ja sigui els que donen al carrer com als patis interiors.
Farem pisos de gran qualitat.

eBR. I els pisos?
La grandària que tenim prevista, a falta de completar el projecte d'execució, és sobretot de pisos de 2 i 3 habitacions. N'hi haurà pocs de 4 dormitoris, només 15, poc més del 10%, mentre que segurament n'hi haurà 68 de 3 dormitoris i 45 serien de 2. Pensi que tots els pisos aniran amb plaça d'aparcament inclosa i que hi haurà places excedents. La primera promoció tindrà 159 pàrquings i també uns quants trasters, que segurament aniran associats als pisos més petits, perquè tinguin un desembaràs.

eBR. Quan estaran acabats els habitatges?
Tenim previst que els habitatges puguin ser lliurats dins l'any 2009. Tindrem probablement uns 18 mesos d'obres.
El procés per assignar els pisos començarà a principis de l'any vinent. Es cridarà els adjudicataris en funció de l'ordre que han sortit a la llista.
És un procés llarg perquè la tria serà un a un.
eBR. I com està la tramitació de la segona promoció?
Hi ha una altra promoció en perspectiva de 170-172 pisos més.
En això l'alcalde i el consistori ens han collat molt per accelerar-la i que es construeixi adjacent a aquesta que acabem d'adjudicar.