Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El defensor del ciutadà de Ripollet participa a les II Jornades de formació de Síndics de Catalunya

Joan Ramón Costa va ser un dels 40 síndics locals que es va reunir a les II jornades de formació dels Síndics de greuges locals de Catalunya, celebrades a Mataró el passat 25 i 26 d'octubre. L'objectiu d'aquesta trobada era aprofundir en la formació dels titulars de les sindicatures i dels treballadors i treballadores al seu servei.

La primera sessió de formació va centrar-se en els valors de Seguretat, civisme i drets. Des d'una vessant més tècnica, es va parlar de les dificultats que comporta equilibrar en les actuacions quotidianes la presumpció de veracitat dels cossos de seguretat amb la presumpció d'innocència del ciutadà. L'interès que va suscitar aquest tema va provocar un canvi en el programa de les jornades, allargant la taula rodona i el debat posterior, que va ser moderat pel periodista Manel Cuyàs.
Altres temes tractats a les trobades van ser les possibilitats de comunicació i participació del web corporatiu de l'associació de Síndics locals, sobre les antenes de telefonia i els drets socials.
El nomenament de Ramon Costa com a defensor del ciutadà de Ripollet va ser ratificat al ple municipal de maig de 2006. L'any passat va atendre un total de 35 consultes. Costa, tot i mostrar-se satisfet amb la seva feina, ha admès que hi manquen recursos. En aquest sentit, el defensor del ciutadà ha afirmat que si aquests no augmenten pot arribar a replantejar-se la seva continuïtat al càrrec.

FOTO: El defensor del ciutadà de Ripollet, Joan Ramón Costa.