Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els alumnes de secundària de Ripollet visiten l'exposició 'Sessió Contínua'

Un total de 200 alumnes dels centres de secundària de Ripollet han visitat l'exposició 'Sessió Contínua', que s'ha pogut veure a la Sala d'Art del Centre Cultural del 15 de setembre al 28 d'octubre.

'Sessió Contínua' ha estat visitada pels alumnes de l'IES Can Mas, el Palau Ausit i el Centre de Formació d'Adults Jaume Tuset. La visita guiada contava de dues parts: una visita dinamitzada, adaptada al nivell de cada curs, i una part pràctica. En aquest temps de taller experimental, el monitor proposava als alumnes diversos temes (vida, família, amics...) i diferents formats (entrevista, diàleg...), amb aquestes eines els participants havien d'elaborar un petit curtmetratge. Aquestes peces, un cop estiguin editades, s'enviaran a cada escola i alhora formaran part de l'arxiu que acompanyarà aquesta exposició.

La mostra està organitzada per la Diputació de Barcelona, amb la col•laboració del Patronat Municipal de Cultura i Joventut, i està acompanyada d'un projecte educatiu a càrrec d'Experimentem amb l'Art. L'objectiu és aprofundir en el paper que desenvolupa la imatge tant en les pràctiques artístiques actuals, com en la nostra pròpia vida quotidiana.

D'altra banda, aquesta setmana també ha finalitzat el curs 'Llegir Imatges en moviment', on han participat una quinzena d'alumnes. El curs, també a càrrec d'Experimentem amb l'Art, ha permès als participants analitzar el poder que té la imatge en moviment a la societat actual, clarament definida per la presència visual.

'Sessió Contínua' és una exposició itinerant del Programa d'Arts Visuals de l'Oficina de Difusió Artística de l´Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona. Es va presentar al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona a finals de 2005 i ara està itinerant per una vintena de municipis, entre ells Ripollet.

A partir del mes de desembre s'inicia la darrera part de les propostes que acompanyen la itinerància de 'Sessió Contínua'. És l'activitat específica que el PMCIJ i el Pla de Convivència de Ripollet han encarregat a una de les artistes que intervenen en l'exposició, Dora García. Aquest projecte es va iniciar amb la visita de l'artista a la nostra ciutat al mes de desembre per tal de fer un primer contacte amb els responsables de l'àrea de cultura i del Pla de Convivència a Ripollet i per conèixer de prop les realitats que han de sortir reflectides en aquest treball artístic. Dora García és una de les artistes espanyoles actuals amb una gran projecció internacional.

F.R.