Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Èxit de participació a les Terceres Trobades d'Educació a Ripollet

El 24 d'octubre van tenir lloc, al Centre Cultural de Ripollet, les Terceres Trobades d'Educació, sota el títol Trobada Institut-Empresa. La iniciativa, organitzada per la Regidoria d'Educació en col·laboració amb alguns centres educatius, té com a objectiu posar en contacte el món de la formació professional amb l'empresa, per poder donar a conèixer les demandes i ofertes de cadascú.

Les terceres Trobades d'Educació són fruit del treball en xarxa de la Comissió Local del Pla Educatiu d'Entorn de Ripollet i han estat organitzades per la Regidoria d'Educació, en col·laboració amb l'IES Lluis Companys, l'IES Palau Ausit, el Centre de Formació d'Adults Jaume Tuset i el Patronat Municipal d'Ocupació. També hi han participat el Departament d'Educació de la Generalitat i la Cambra de Comerç de Sabadell. A banda de posar en contacte les empreses amb el món de la formació professional, l'objectiu era concloure com ha de ser aquesta formació al segle XXI. Les jornades van tenir lloc des de les quatre de la tarda i van comptar amb la presència de Joan Lluis Espinós, sotsdirector general de Planificació i Organització de la formació professional del Departament d'Educació de la Generalitat, i amb Joan Valls, director de l'àrea de formació i consultoria de la Cambra de Comerç de Sabadell. Tots dos van participar al col·loqui “La formació professional del S. XXI”. Posteriorment es va realitzar una taula rodona sota el títol “La Formació professional i la formació permanent a Ripollet.” L'alcalde, Juan Parralejo va cloure l'acte.

La Generalitat inverteix
D'altra banda, la Generalitat ha aprovat destinar 9.387.480 euros als Plans Educatius d'Entorn que es duen a terme a 79 municipis catalans. Ripollet rebrà uns 227.000 euros per al desenvolupament d'aquest Pla a la localitat.

[Pla Educatiu d'Entorn]
El Pla Educatiu d'Entorn pretén fomentar la cohesió social de l'alumnat i ajudar-los a assolir l'èxit escolar. S'adreça a tota la comunitat educativa, però dedica una atenció especial als sectors socials més desafavorits.
Ripollet es va incorporar a aquesta iniciativa durant el curs 2004-2005 i ho va formalitzar mitjançant un conveni entre el Departament d'Educació amb l'Ajuntament. Té una durada de dos cursos acadèmics i es prorroga en cas que ambdues parts estiguin interessades.