Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Manifestacions polítiques i veïnals contra el Rei i la hispanitat

Coincidint amb la celebració, el proper 12 d'octubre, del Dia de la Hispanitat, Ripollet ha estat l'escenari de diverses manifestacions en contra de la corona espanyola i de la festa de la Hispanitat. D'una banda, aquest dimecres, 10 d'octubre, una cinquantena de veïns i veïnes de Ripollet i Cerdanyola, entre ells els regidors del CpR, van concentrar-se sota el lema 'No tenim rei!'.

A l'acte, que es va realitzar dins el Centre Cultural a causa de la pluja, es va llegir un manifest on s'afegien a “la denúncia de la monarquia espanyola que s'està estenent al llarg dels Països Catalans” i es solidaritzaven amb "les persones perseguides per haver cremat retrats del rei i haver mostrat el seu rebuig a la corona". Els manifestants van exhibir una pancarta on es podia llegir ‘Per la llibertat d'expressió: no volem reis'. La pluja també va impedir que es realitzés una paròdia sobre Franco i el rei i es cremés una carta del rei de bastons, tal i com s'havia previst.

'12 d'octubre: res a celebrar, molt pel què lluitar'
D'altra banda, les Candidatures Alternatives del Vallès, formada entre d'altres grups pel Compromís per Ripollet, han emès un comunicat en contra de la festa de la hispanitat. Sota el títol ‘12 d'octubre: res a celebrar, molt pel què lluitar', les candidatures alternatives recorden que el 12 d'octubre es commemora l'inici de la invasió d'Amèrica. En aquest sentit, els sotasignants consideren que “l'Estat Espanyol hauria de demanar disculpes als pobles americans en comptes de voler exportar el nostre model i fer de pares colonials”. Així, les Candidatures Alternatives creuen que el 12 d'octubre no hi ha res a celebrar, ni a Catalunya ni a Espanya.

R.H.