Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

especial eBR: ‘L'Espingari, 25 anys cantant' prop de Ripollet

Joan Perearnau, un dels fundadors del grup, ens parla de la història de l'Espingari i dels bons moments.

El grup d‘havaneres Espingari ha escollit Ripollet per presentar el seu nou disc. Espingari, 25 anys cantant recull algunes de les peces mítiques del grup.
El passat 15 de setembre el van fer públic, en un emotiu i original concert, amb un muntatge audiovisual, en record de la presentació del grup l'any 82, a les festes de Montcada.


eBR Com i quan neix l'Espingari?
Doncs un bon dia, fa 25 anys, quan estàvem fent classes de guitarra, a Mas Rampinyo, ens vam adonar que la cosa sonava força bé. Vam començar tres persones: en Jordi Caraltó, el José Luis Fernàndez, que va estar amb nosaltres poc temps i jo mateix, Joan Perearnau.

eBR recordeu les primeres actuacions?
Doncs sí. El Club d'Esquí de Cerdanyola feia un sopar a Ca La Roser i ens van cridar perquè hi anéssim. Des de llavors ja no hem parat.

eBR Com neix el nom?
Va costar molt. Nosaltres fèiem una música una mica diferent i ens volíem allunyar dels noms típics. Ens vam inspirar en una cançó del Xesco Boix, que eren un animador infantil. Som un grup que agafa coses d'aquí i d'allà.

eBR Heu vist molt món amb el grup.
Sí. Hem pogut portar la nostra música més enllà de les fronteres catalanes i espanyoles. En aquests vint-i-cinc anys haurem fet gairebé 2000 actuacions, amb un repertori de 200 cançons.

eBR Com us sentiu a Ripollet?
Com a casa, tot i que actualment els membres del grup som de Montcada, Ripollet és casa nostra i sempre ho serà. Totes les activitats que fem a Montcada, les fem aquí.

eBR Com és la música de l'Espingari?
Especial. Ens agrada fer coses inèdites. Fem versions, com per exemple Viatge a Grècia en honor a Lluís Llach.
També hem trobat molt material en els nostres viatges, per exemple de Cuba. El Pere Ferrer s'encarrega de fer els arranjaments.

eBR Per què vau fer un concert tant especial?
Durant la presentació oficial del grup, a les Festes Majors de Mas Rampinyo, l'abril de l'any 82, vam fer un espectacle audiovisual molt semblant. Volíem rememorar aquell moment.

eBR Algun record especial?
Amb l'Andreu Navarro. Vam viure un moment molt divertit durant un concert i va presentar l'havanera de La bella Lola cridant ‘Lola, que vinc!'. Però resulta que li vam dir que havíem de canviar de cançó i de forma totalment espontània va tornar a cridar ‘Lola, no m'esperi, que encara no vinc!.

Extracte de l'entrevista realitzada per Angel Esteve al programa Vivir la Música de Ripollet Ràdio (91.2 FM), que s'emet els dijous a les 19 hores.

F.R.