Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Pla renove dels parcs de Ripollet

S'acaba d'inaugurar la remodelació integral del parc de Maria Regordosa, amb un cost de prop de 800.000 euros

El dissabte 29 de setembre, coincidint amb les Festes de la Tardor de Tiana-Pont Vell, es va inaugurar la remodelació del parc de Maria Regordosa. Aquest espai, de 5.400 metres quadrats, ha estat refet completament, així com els seus accessos.
Aquesta és la primera actuació acabada, de les tres del pla renove, juntament amb la reforma en marxa del parc de Ferran Ferré i el nou parc que s'està fent darrera la Comissaria dels Mossos.


La intervenció al parc, de 5.400 m2, ha consistit en una remodelació integral de l'espai públic, instal·lacions de llum, clavegueram i millora dels accessos al parc i a l'ambulatori del carrer de Tarragona.
Així, l'espai verd s'ha distribuït en "bombolles", amb diferents usos, com ara, de fusta amb bancs per al descans, de cautxú o sorra per al joc o de flors, de tipus decoratiu, una font, etc. A més, s'ha esponjat la zona verda, amb la retirada d'uns centenar d'arbres i arbusts i la seva substitució per espècies mediterrànies i prat.
La remodelació del parc de Maria Regordosa ha estat cofinançada entre l'Ajuntament, que ha aportat uns 340.000 euros, i la Mancomunitat de Municipis de l'AMB, els 451.000 restants.

Millora dels accessos
Dins l'obra, s'ha inclòs la millora de la connexió amb el CAP II, amb la construcció d'un nou pas a peu de carrer de Tarragona, senyalitzat amb semàfor. Aquest substitueix el soterrani, que ha quedat anulat. Igualment, s'ha canviarà la il·luminació, per fanals més moderns i funcionals. Finalment, cal destacar la creació de dues vies de pas adaptades des de la carretera de Barcelona i el carrer de Nostra Senyora dels Àngels.

Ferran Ferré el més antic i Carles Ferré el més nou

Parc de Ferran Ferré
El parc de Ferran Ferré, situat al carrer de Balmes, amb una superfície d'uns 3.300 metres, és el més antic de Ripollet, juntament amb el del Primer de Maig. S'hi està ultimant una reforma integral, amb un cost d'uns 720.000 euros, a càrrec de l'Ajuntament.

L'actuació en aquest espai verd té l'objectiu d'obrir el parc a l'entorn. Així, s'ha retirat la tanca -a excepció de la zona confrontant amb el Casal d'Avis- i s'ha dividit la superfície en tres espais: l'explanada, la plaça i la zona dels jocs infantils.
A més, s'ha sanejat la vegetació preexistent i es replantarà amb noves espècies de tipus mediterrani, més resistents i que precisen menys reg. També s'instal·laran nous jocs, mobiliari urbà i es reforçarà la il·luminació.

Parc de Carles Ferré
Aquest parc, situat darrera la Comissaria dels Mossos d'Esquadra, durà el nom de Carles Ferré, en homenatge a l'excalde, mort recentment.
Es tracta d'una nova zona verda, de 12.700 metres quadrats, amb una àmplia zona d'esbarjo i jocs infantils.

Disposa d'un característic petit llac, situat a tocar del mur de contenció, que s'ha fet per poder anivellar el parc en un sol pla. A més, compta amb una font, en record a l'antiga font natural del Martinet. El cabal de l'antiga s'aprofitarà per al reg, ja que no és potable.

El Pla El Martinet també ha permès condicionar el frontal de la carretera de la Ferreria, el darrer tram de l'avinguda del riu Ripoll i el principi del Camí de la Serra.
La nova zona verda forma part dels Acords del Mas Duran, entre els ajuntaments de Ripollet i Montcada i la Generalitat, per a la l'adquisició dels terrenys de l'antiga Granja Militar. Seguidament, es va aprobar el Pla El Martinet, que repartia aquest espai entre un polígon industrial, el nou aparcament de camions, equipaments -l'escola i la comissaria- i el nou parc. Tota l'obra va a càrrec de l'Incasol.

Fotos:
- Parc Maria Regordosa 1
- parc maria regordosa 2
- Parc Ferran ferré.
- Parc carles Ferrer