Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'escola Martinet i la Casa Natura organitzen l'exposició “Vuit cabanes + 1”

El dia 6 d'octubre s'inaugura a la Casa Natura l'exposició “Vuit Cabanes + 1”. Aquesta mostra és el resultat d'un treball que s'inicia quan la comunitat dels mitjans de l'escola El Martinet se n'adonen que un camp proper al centre estava bastant brut i deixat i decideixen netejar-lo. D'aquesta iniciativa sorgeix una reflexió en ulls d'un infant sobre la relació de l'home amb el seu medi. La inauguració comptarà amb activitats pensades per a infants i grans, respectuoses amb el medi ambient i força divertides que han organitzat la Casa Natura conjuntament amb la Regidoria de Medi Ambient. L'exposició es podrà veure fins el 21 de desembre.

Quan els infants proposen netejar el lloc, tenen l'objectiu de fer-lo atractiu pel passeig i fins i tot, per estar-s'hi. D'aquesta manera i en aquest indret busquen llocs on estar-s'hi, on viure-hi. Sorgeix la idea de les cabanes. Se n'adonen, els nens, que en un espai obert com el camp descobert no seria possible de fer-les i instal·lar-les, perquè es farien malbé. Per això decideixen projectar-les i construir-les a l'escola. N'hi ha de pensades per personatges reals i d'altres d'imaginaris. Per exemple, s'han dissenyat i construït cabanes per persones d'origen marroquí, inspirades en l'arquitectura d'aquell indret i emprant materials sostenibles. També n'hi ha d'inspirades en l'arquitectura amazònica, mediterrània, etc. En l'apartat imaginari, s'han pensat i construït cabanes per a éssers fantàstics o per a simbolitzar idees. És el cas d'una construcció feta amb botes d'aigua que simbolitza la ciutat vertical.
Totes les construccions empren materials sostenibles, s'han fet seguint criteris ecològics i són respectuoses amb les diverses tradicions culturals i arquitectòniques dels indrets escollits pels infants.
En el treball es denoten les relacions entre l'hàbitat arquitectònic i l'ecologia, un debat que està sobre la taula en l'actualitat. Proposar a un grup d'infants imaginar i idear un territori on homes i natura viuen en pau és, a la fi ,dotar de més possibilitats futures a les ciutats i territoris hàbitats. El projecte s'inspira en arquitectes com Hunderwasser que creuen en aquesta harmonia, com a condició d'una vida lliure, creativa i feliç. Així els menuts han construït, les cabanes, amb l'objectiu de viure-hi. L'exposició es va inaugurar a l'escola. Ara es mostrarà a la Casa de Natura, del 6 d'octubre al 21 de desembre.

L.P.