Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'equip de govern contesta les crítiques del CpR respecte l'inici de curs

L'equip de govern de l'Ajuntament de Ripollet, format pel Partit Socialista i Convergència i Unió, han fet públic un comunicat responent les crítiques que el Compromís per Ripollet va realitzar en un primer comunicat i en el darrer Ple Municipal, respecte als possibles problemes de l'inici de curs, en alguns centres.

Segons ha difós el Compromís per Ripollet en un comunicat de premsa, el curs escolar ha començat amb molts problemes en gairebé tots els centres educatius. Manca de personal i obres per acabar són algunes de les coses que destaquen d'aquest inici de curs, com per exemple els nous lavabos del CEIP Ginesta, la coberta de la pista del CEIP Tatché, ni el gimnàs del IES Palau Ausit, entre d'altres.

Maria Ruiz, regidora del COP-CpR assenyala que “el fet que la majoria d'obres als centres educatius públics estiguin sense acabar quan comencen les classes indica una manca de previsió per part dels responsables de les administracions educatives, la qual repercuteix negativament en el normal funcionament dels centres.”

Per la regidora, “cal destacar especialment el cas del CEIP Pinetons, el qual ha pogut obrir les seves portes el dia 12 de setembre perquè els professors han estat treballant tot el mes d'agost. Malgrat això, les classes han començat sense la instal·lació d'aigua, llum i telèfon, el pati sense condicionar i els treballadors de les obres pel mig del centre”.

Per la seva part, el govern ha fet públic el següent text:

"En relació a les declaracions efectuades pel grup municipal del COP-CpR sobre l'inici del curs escolar al nostre municipi, l'equip de govern vol aclarir que:
Com cada estiu, tant l'Ajuntament com la delegació d'ensenyament de la Generalitat de Catalunya, realitzen obres de millora a les escoles públiques de Ripollet. Pel que fa a les obres municipals, a l'inici de curs només quedava pendent la construcció de la ludoteca del CEIP Clavé. L'equip de govern, juntament amb la direcció del centre van acordar el calendari de les obres durant l'estiu, calendari que s'està seguint amb normalitat. La finalització d'aquestes obres està prevista pel mes de novembre.

Sobre les obres que ha de fer el departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya és cert que hi ha algunes sense finalitzar. D'aquestes obres, la reforma del parvulari del Ginesta es va acabar durant els primers dies del curs i la coberta de la pista esportiva del Tatché, que també es va col·locar en aquests primers dies del curs, s'ha retardat a causa de l'arribada de la pròpia coberta amb posterioritat a la previsió efectuada. Ambdues obres van realitzar-se amb un absolut control i sense que en cap moment suposessin un perill pels escolars. Recordar també que les obres a què fa referència dels IES són competència igualment de la Generalitat de Catalunya, tot i que l'Ajuntament està informat en tot moment del seu progrés.

Quant a la posta en marxa del CEIP Pinetons, ressaltar que ha estat una entrada en funcionament exemplar, tal i com pot confirmar la pròpia direcció del centre. El primer dia de classe va transcórrer amb total normalitat, tant per part de l'equip de mestres com per l'arribada dels nens i nenes que iniciaven el curs escolar a les noves instal·lacions. L'únic element que mancava el primer dia era la línia de telèfon fix tot i que, des del curs passat, l'escola disposa d'un telèfon mòbil que es va fer públic com a telèfon de l'escola.

Sobre les plantilles de mestres que van estar incompletes durant els primers dies, dir que la regidoria d'Educació de l'Ajuntament va fer les gestions oportunes amb el departament d'Educació de la Generalitat, que és qui té les competències, per tal que procedís a nomenar els nous mestres, amb la major urgència possible.
Tant els equips directius dels centres com els propis pares i mares saben que l'inici del curs ha transcorregut amb total normalitat. Només el grup del COP veu caos on no existeix i intenta generar un debat sense fonament.

No és cert que hagi una manca de previsió amb les obres als centres escolars, tot el contrari. Aquest estiu tothom ha realitzat un esforç, tant des dels propis centres com des dels diferents departaments municipals implicats, per tal que tot estigués llest el dia 12 de setembre.

Per últim, aclarir que totes aquestes explicacions van ser donades a la regidora del COP-CpR que ha emés aquest comunicat i que, veient que potser no ha acabat d'entendre-les, queda emplaçada novament a consultar quan vulgui tant a la regidora d'Educació com als propis tècnics del departament qualsevol dubte que tingui al respecte dels centres escolars."

D'altra banda i en un segon comunicat, el CpR explica que diversos veïns i veïnes que havien presentat una sol·licitud per optar a un pis de protecció oficial de la nova promoció que l'IMPSOL farà a Ripollet i que han estat exclosos de la llista definitiva dels que entraran al sorteig, han denunciat haver rebut trucades telefòniques d'immobiliàries privades, les quals deien haver rebut una comunicació de l'Ajuntament per la qual aquestes persones estarien interessades en el lloguer o la compra d'un habitatge.

Per Eduardo Giménez, regidor del CpR “la gravetat dels fets demana ser molt prudents, però també exigir el màxim rigor en la investigació dels mateixos” i creu que “cal instar el govern de l'Ajuntament perquè actuï de manera ràpida i transparent sobre aquesta qüestió”.

F.R.