Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Marató de donació de sang a Ripollet

Conjuntament amb l'Ajuntament de Ripollet, el Banc de Sang i teixits, està organitzant, de 9h a 14h i de 16 a 21h la Marató de donació de Sang, al Centre Cultural, que persegueix com a objectiu principal sensibilitzar sobre els greus problemes que s'originen quan manca sang i captar nous i noves donants.

El Banc de Sang i Teixits promou diverses actuacions dirigides a fomentar les donacions de sang per aconseguir l'autosuficiència. Una de les activitats, que es va iniciar l'abril del 2002, ha estat la realització d'una campanya itinerant de Maratons de Donació de Sang, que es va començar fent en 12 poblacions catalanes durant el primer any, i a dia d'avui cada vegada son més les poblacions de tot Catalunya que se sumen a aquesta iniciativa.

La comissió organitzadora treballa per compaginar la donació de sang amb una jornada festiva. D'ençà bastant temps i, seguint experiències anteriors que han resultat molt positives, s'han mantingut contactes amb entitats, institucions, empreses i particulars per demanar el seu suport i col·laboració en la difusió i en la possibilitat de realitzar un seguit d'activitats lúdiques mentre duri l'esdeveniment. Durant tot el dia es realitzaran diverses activitats i obsequis, guarderia gratuïta, ampli desplegament de mitjans, flexibilitat horària, espai cèntric i un refrigeri apetitós, per tal de donar l'oportunitat als ciutadans de fer aquest gest solidari. Cal recordar que per donar sang a la Marató només cal tenir més de 18 anys i pesar 50 kg o més, i no cal anar en dejú.

Els responsables d'aquesta marató fan una crida a la participació de tothom en la preparació de l'esdeveniment, ja sigui aportant idees, ajudant a la difusió amb qualsevol iniciativa o preparant activitats. Si esteu interessats en participar-hi podeu posar-vos en contacte amb el telèfon 902 170 257 (Josep Maria Planella / Cristina Velasco).

Igualment, s'està treballant amb l'objectiu de batre un rècord de participació, la qual cosa només es pot aconseguir amb la implicació de tota la societat de Ripollet. S'espera obtenir xifres molt elevades i aconseguir novament les reserves necessàries per aportar al banc de sang, assegurant així el subministrament en els moments més necessaris. Diàriament, el Banc de Sang i Teixits distribueix 1000 productes sanguinis als hospitals públics i privats de Catalunya.


Únic banc de sang
El Banc de Sang i Teixits (BST) és actualment l'únic banc de sang de Catalunya, resultat d'unir tots els bancs del territori per fer front a l'increment dels requeriments tècnics i de seguretat. A més de promocionar la donació en les unitats mòbils, el BST és el responsable integral dels serveis de transfusió d'11 hospitals de la Xarxa Pública Catalana i d'assumir el compromís de ser el centre de referència en la resolució de consultes transfusionals per als serveis que en aquesta matèria tenen tots els hospitals i clíniques de Catalunya.

Objectius hemodonació
El Banc de Sang i Teixits subministra a tots els hospitals i clíniques de Catalunya els productes sanguinis que manquen per atendre les necessitats que poden sorgir en gairebé 15.000 llits hospitalaris. L'objectiu de l'hemodonació és disposar dels productes sanguinis necessaris, 1000 cada dia, com a mínim, per donar assistència a tots els hospitals de Catalunya. El BST compta actualment amb 11 centres de donació propis en els hospitals de referència de les poblacions catalanes.

Municipis amb Maratons
La flota d'equips mòbils realitza unes 80 campanyes a la setmana i periòdicament es realitzen uns campanya de Maratons arreu de Catalunya, com és el cas de la que se celebrarà en aquesta població. També s'organitzen maratons per promoure la donació de sang des d'una gran flexibilitat horària i un important desplegament de serveis.

F.R.