Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'IES Palau Ausit treballa entre els seus alumnes la prevenció de la violència de gènere

Uns 180 alumnes van participar durant el darrer trimestre del curs 2006-2007 a 9 tallers de prevenció de violència de gènere, que han obtingut una bona valoració per part del centre. Els tallers, dirigits a alumnes de 3r i 4t d'ESO i 1r de Cicles Formatius, han estat portats a terme per professionals de l'associació El Safareig, experts en violència familiar, i supervisats i coordinats per la regidoria de Polítiques d'Igualtat.

Aquest taller és una iniciativa inclosa, des de l'any 2005, a la Guia d'Activitats Educatives, que edita la regidoria d'Educació i Polítiques d'Igualtat, i dirigida a joves d'entre 15 i 18 anys. El seu objectiu és contribuir directament en la prevenció de la violència de gènere, facilitant un canvi d'actitud a partir de la reflexió i l'anàlisi respecte la concepció de les relacions de parella i, en concret, de l'amor romàntic.

Des de l'IES Palau Ausit la valoració del taller ha estat molt positiva. La psicopedagoga del centre, Maria José Montiagudo, ha expressat la voluntat de continuar aquest any amb aquesta tasca preventiva vers la violència de gènere, per tal que sigui una activitat permanent i així es puguin aconseguir els resultats esperats. Montiagudo ha explicat que durant el curs passat els alumnes han estat molt participatius i han comptat amb la col·laboració activa del professorat.

R.H.