Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Informació i assessorament als IES de Ripollet

Amb l'inici del curs escolar, la Regidoria de Joventut endega, per cinquè any consecutiu, el Programa d' Informació i Descentralització als Centres d'Educació Secundària (PIDCES). Aquest programa es realitza als centres d'educació secundària de Ripollet i té com a objectiu apropar informació als estudiants sobre temes que els afecten i els interessen com la salut, l'orientació acadèmica i ocupacional, l'oci i l'educació sexual.

Així mateix, ofereix la possibilitat de realitzar consultes 'in situ' sobre qualsevol aspecte o tema donada la presència del informador o informadora al centre. Aquest servei es porta a terme a l'hora del pati, en un espai delimitat, que els centres destinen i que rep el nom de Punt d' Informació Juvenil.

Dins el servei de PIDCES es treballa i s'impulsa l'associacionisme així com la participació juvenil mitjançant la formació de delegats. Igualment, es porten a terme campanyes puntuals per tal d'impulsar la participació activa dels i les joves estudiants. Aquestes estan relacionades amb temes que afecten als joves i adolescents. Alguns exemples son la Campanya de Prevenció de la SIDA, les campanyes d'opinió Temes que ens Preocupen ( violència de gènere, anorèxia, consum de drogues,etc) o la campanya de difusió del programa de l'Associació d'Espectadors del Teatre del Mercat Vell.

Aquest projecte forma part del Pla Local de Joventut Ripollet 2005-2008 i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Vallès Occidental.

F.R.