Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'educació en valors, eix principal de la Guia Educativa 2007-2008

La Regidoria d'Educació i Polítiques d'Igualtat va presentar, a la comunitat educativa de Ripollet, la nova guia d'activitats educatives pel nou curs escolars, que reuneix un centenar de propostes. La trobada va tenir lloc el passat dijous, 6 de setembre, al Teatre Auditori, i va comptar amb la participació dels regidors i caps tècnics de les diferents àrees implicades en el projecte. Maria del Mar Viera, regidora d'Educació i Polítiques d'Igualtat va agrair la col·laboració de tots els departaments i patronats del consistori i va destacar la importància de la guia com a complement per la tasca educativa i per “tenir un Ripollet més educatiu”, en aquest sentit, la regidora va voler destacar l'ampliació que s'està fent del Pla educatiu d'entorn.

Durant la presentació, els diferents responsables van fer una menció especial de les novetats de la guia d'enguany. Gemma Edo, regidora de Salut i Medi Ambient, va presentar la nova Campanya del Fluor i va aprofitar per presentar-se i posar-se a disposició de tots els centres, tant pels recursos humans com materials. Nuria Machuca, directora de la Casa Natura, va explicar els continguts del nou Catàleg de Recursos per l'Educació Ambiental, on es recullen tots els documents amb que compta la biblioteca de la Casa Natura, i que estan a disposició de tots els centres. Un catàleg que s'anirà complementant cada any amb els nous recursos que s'adquireixin. També es va fer una proposta exposició, que es podria inaugurar per Nadal, amb joguines realitzades pels alumnes dels centres, amb materials de reciclatge.

Sandra Ortiz, des del departament tècnic de la Regidoria de Polítiques d'Igualtat va presentar els cursos i tallers que es realitzaran en relació a la prevenció de la violència dins de la parella, el treball amb la diversitat cultural i la immigració, els tallers d'autoestima, destinats especialment per l'escola d'adults i finalment el servei de consultoria per als professionals de l'ensenyament. Finalment Paqui Dorado, tècnica del departament de Cultura va exposar les línies principals de la guia, en l'àmbit de la cultura. En primer lloc, es va proposar que l'En Vers d'enguany tracti la creació poètica en relació a la creació plàstica. També es va fer referència als recursos que ofereix la biblioteca, alhora de preparar els recitals poètics. Com a novetat important Paqui Dorado va destacar les exposicions del Centre Cultural, que aniran acompanyades d'un servei educatiu pels estudiants.

L'acte el va concloure el regidor de Cultura i Joventut Ferran Tornel amb un avanç del nou programa d'extraescolars, que es presentarà les properes setmanes, que, segons paraules del regidor, “ha fet una salt qualitatiu molt important respecte a l'any anterior”. Ferran Tornel també va presentar el programa Escola Pares i Mares, un desplegable que recull totes les activitats que s'estan portant a terme des de diferents àrees de l'ajuntament, inclòs en el Pla per la convivència, de la qual s'han repartit uns 6000 exemplars. El regidor va aprofitar per recordar a tota la comunitat educativa present el paper que han de jugar els nous espais culturals del poble, com el Centre d'Interpretació del Patrimoni o el mateix Kftí, com espais d'educació en valors pels joves, així com un futur pla de descentralització comptant amb altres espais de Ripollet. Projectes tots ells, segons el regidor, que l'Ajuntament vol realitzar de forma conjunta amb professors, alumnes i AMPAS de la ciutat.

Aquesta guia, adreçada específicament als professionals dels centres educatius, es pot consultar a la web ripollet.cat i les inscripcions es fan, un any més, en línia.

F.R.