Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tornada a classe amb cole nou

Prop de 5.000 nens i nenes reprendran les classes aquest setembre, amb la novetat de l'entrada en funcionament del parvulari del nou col·legi Pinetons, al costat del CEIP Ginesta. Aquesta és la vuitena escola pública de Ripollet i ja es preveu començar a tramitar una novena. Durant l'estiu, la Brigada Municipal de l'Ajuntament i la Generalitat han realitzat obres de millora i manteniment dels centres.

Millores a les escoles
Com cada any, durant l'estiu, Ajuntament i Generalitat aprofiten per fer treballs de millora i manteniment dels edificis escolars.
Enguany, l'Ajuntament de Ripollet ha encarregat la construcció d'una ludoteca d'uns 40 metres quadrats per al col·legi Anselm Clavé i un vestidor per al personal de la cuina, d'uns 12 metres quadrats més. L'obra té un cost de 68.474 euros i està sent executada per l'empresa Ibergestión Construccions y Obras. S'espera que aquest servei pugui entrar en funcionament cap a l'octubre vinent.
D'altra banda, en el moment de tancar aquesta publicació estava previst canviar les finestres de fusta de la primera planta de l'edifici principal d'aquesta mateixa escola, amb una despesa prevista de 18.000 euros. Aquesta inversió forma part del pla d'estalvi energètic en calefació de l'Ajuntament. Pel que fa a les inversions municipals, finalment, cal destacar el canvi de la campana extractora del col·legi Enric Tatché.
A tot això, cal sumar els treballs en marxa o de propera realització per part de la Generalitat, com ara la reforma del parvulari del CEIP Josep M. Ginesta; la coberta de la pista esportiva del CEIP Enric Tatché i el canvi del sentit d'obertura de les portes de sortida i emergència del CEIP Francesc Escursell i la millora del porxo (en estudi).
Quant als instituts, la Conselleria d'Educació està elaborant projectes per diverses actuacions. Així, per a l'IES Can Mas es preveu posar calefacció als passadissos i el tancament dels espais de circulació, millorar la tanca, adequar les sortides d'emergència i posar baranes a les escales (projecte en fase d'elaboració). L'IES Lluís Companys necessita una reforma general de la instal·lació elèctrica i finalment, s'han de fer uns vestidors nous a l'IES Palau Ausit (obra en fase de concurs).

Guia d'activitats educatives
Aquest setembre es presenta la nova edició de la Guia d'Activitats Educatives, que, com cada any, coordina la Regidoria d'Educació. Novament, reuneix una àmplia oferta educativa i de lleure, amb més d'un centenar d'activitats per als escolars de Ripollet, entre visites, tallers, etc, al voltant del coneixement de l'entorn, l'educació ambiental, artística, en els valors, la promoció de la vida saludable i l'orientació educativa i laboral. Aquest catàleg està disponible a la web municipal ripollet.cat, tot i que és d'ús exclusiu per als mestres. La presentació de la guia serà el 6 de setembre, a les 9 hores, al Teatre Auditori de Ripollet.