Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El COP-CpR en contra de les indemnitzacions per assistir als consells d'administració dels Patronats

El COP-CpR ha declarat, a traves d'una nota de premsa, que no està d'acord amb que els membres dels consells d'administració dels Patronats Municipals percebin indemnitzacions per assistència. Per a José Luís Muñoz, regidor del COP-CpR, "aquestes retribucions són una novetat, donat que mai s'havien aplicat i poden suposar un greuge comparatiu respecte als representants de les entitats en els Consells d'Administració dels Patronats Municipals, si aquestes decideixen finalment que els seus representants no cobrin per assistir als mateixos".

El COP–CpR creu que per aplicar aquesta mesura cal comptar amb l'opinió de les entitats i que siguin aquestes les que determinin si s'han de cobrar o no indemnitzacions, de quina manera s'han de cobrar i amb quins criteris.

No obstant això, assenyala Muñoz, "en el primer ordre del dia del Patronat d'Ocupació (que es celebrarà el proper dijous) figura la percepció d'indemnitzacions per a tots els membres del seu Consell d'Administració, sense que hi hagi hagut cap acord entre les entitats, que sapiguem, per tal de veure si els seus representants han de percebre aquestes quantitats i, si ho han de fer, de quina manera".

D'altra banda, continua el regidor, "aquestes indemnitzacions suposen una contradicció respecte al caràcter altruista i participatiu de les entitats que tenen en els òrgans de govern dels Patronats Municipals. Pel nostre grup la participació en els Patronats Municipals té un caràcter de servei a la ciutadania, i la millor manera de fer-ho és des del voluntariat. La participació de les entitats s'ha de fomentar des de l'enfortiment de la participació real i la presa de decisions, i no és possible ni recomanable incentivar-la econòmicament".

Muñoz conclou que "el COP-CpR no està gens d'acord amb aquesta pràctica i no permetrà que es doni una situació injusta entre els membres dels consells d'administració dels patronats municipals, on hi hagi uns membres de la corporació municipals que cobrin per assistència, i d'altres representants d'entitats que no cobrin perquè així ho han decidit. De passar això el nostre grup rebutjarà que els seus representants tinguin assignada una indemnització (que de fet ja no percebran), i dedicarà la quantitat a fins socials o solidaris, tal com es va fer la legislatura passada amb els diners destinats al portaveu".

FOTO: A la primera fila els regidors del COP-CpR al darrer ple.

L.P.