Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Localitzades restes de l'Edat de Bronze al parc dels Pinetons.

L'Ajuntament de Ripollet va fer pública la primera valoració dels treballs arqueològics realitzats al parc dels Pinetons. Les diferents troballes estan datades, en una primera anàlisi, entre els anys 800 i 1100 a.C i per tant, se situarien a l'Edat de Bronze.

Segons va declarar l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, les restes són de gran importància perquè podrien pertànyer a un poblat Iber d'unes 90 cabanes, com a mínim. També va destacar que aquest descobriment “pot canviar la història de Ripollet”. La zona acotada, un espai verd, no edificable, té una extensió superior a una hectàrea i s'hi han trobat sitges, olles, peces d'un collaret o polsera i una agulla ornamental. Les sitges desenterrades, localitzades a dins o molt a prop de les cases, i destinades principalment a emmagatzemar blat, també es van utilitzar per llençar deixalles. D'altra banda l'estat de conservació de les peces és excellent.
L'any 2005, quan comença la tercera fase del parc dels Pinetons, es van detectar unes possibles restes de procedència ibera. En aquell moment, l'Ajuntament va donar un avís al servei d'arqueologia. Els responsables de l'estudi, l'empresa Arrago, S.L. i l'arqueòleg Jordi Roig, estan acabant d'elaborar un informe del jaciment, ja que l'Ajuntament realitzarà una presentació pública, al Centre d'Interpretació del Patrimoni, el proper mes de setembre. Els treballs d'excavació actualment ja han finalitzat i a partir de l'estudi tècnic es determinarà si es reprenen les excavacions, ja que els costos són molt elevats i caldrà elaborar un calendari d'actuació. L'alcalde, Juan Parralejo, va manifestar també la intenció de l'Ajuntament de demanar la custòdia de les peces, perquè es puguin exposar al Centre d'Interpretació del Patrimoni.

FR