Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El PMCiJ valora positivament el Festival de Músiques del Món

Aquesta activitat, que va tenir lloc entre el 2 i 7 de juliol, va comptar amb un programa ple d'activitats, totes elles amb una amplia participació. Una de les novetats d'enguany va ser el taller 'El color de la música', dirigit per l'artista local d'origen uruguaià Carlos Maldonado. L'objectiu d'aquesta activitat era ambientar l'espai on ha tingut lloc el festival, és a dir, el pati del Centre Cultural. Des del primer dia, el taller ha tingut molt participació de públic de totes les edats, especialment infantil. A partir del dijous, primer dia de concerts, tots els treballs realitzats amb cartró i diferents materials van omplir el pati i l'escenari amb motius i composicions de gran expressivitat, que parlaven de música, cultures i diversitat. El taller ha estat un reclam important per al públic, no només durant el seu temps de realització, sinó també durant els concerts.

Una altra de les novetats d'enguany va ser l'actuació de l'entitat local, formada recentment per ripolletencs d'origen uruguaià, Candombe de Allà Lejos. L'entitat, que neix amb la finalitat de promoure i difondre el candombe, ritme africà molt important a la cultura uruguaiana. El PMCiJ ha assolit amb aquesta activitat un dels objectius s'havia establert i és que gran part de la comunitat uruguaiana resident a Ripollet s'acostés al Centre Cultural per tal d'interessar-se per l'associació i el Festival.

El Quinteto Típico Oriental va ser, sens dubte, un dels gran èxits del cartell d'enguany. Aquesta formació de cubans de l'Havana, a ritme de son, van fer ballar i aplaudir amb entusiasme a les més de 400 persones que van assistir al concert. Finalment, el concert de Las Lavanderas, va ser una altra de les sorpreses de la nit del dissabte. Quatre magnífiques veus femenines a capella acompanyades d'una veu masculina i teclat van oferir un interessant recorregut per les músiques de diferents cultures i països dels cinc continents. La gran sensibilitat en el tractament dels temes, juntament amb els matisos musicals de les cançons interpretades, ens van traslladar a un viatge per les diferents realitats culturals que històricament s'han viscut al nostre planeta. Las Lavanderas es van endur càlids aplaudiments per part de les 350 persones que van voler gaudir del concert.

D'altra banda, el programa del Festival de Músiques del Món es completa amb dues exposicions que es poden veure durant tot el mes al Centre Cultural: 'La volta al món en 80 objectes', amb Peces del Museu Etnològic de Barcelona, i 'Sense Perdre el Swing', amb obres de Mireia Codina. Les dues propostes estan dirigides a totes les edats i malgrat que les seves inauguracions no van tenir molta assistència, el públic que les està visitant n'extreu valoracions molt positives.


F.R.